Eliza Peţa-Ștefănescu: ”Guvernul Orban privează comunităţile şi cetăţenii României de investiţii!”

723

Deputatul social-democrat Eliza Peța-Ștefănescu a susţinut miercuri, 18 decembrie, o declaraţie politică în care critică abordarea Guvernului PNL cu privire la alocarea fondurilor către primăriile din ţară.

“Cu toţii cunoaştem că finanţările de la stat pentru orice localitate sunt foarte importante pentru comunităţile care urmează să beneficieze de ele.

Dacă PSD nu a ţinut cont de culoarea politică atunci când a alocat bani pentru primării, aşa cum este normal, iată că #Guvernul PNL face exact pe dos şi spune explicit că, practic, cetăţenii care trăiesc în localităţi cu primari PSD nu contează şi nu merită nimic.

„Nu vreau să văd pe lista pe care o pune la anexa pentru Hotărârea de Guvern nicio primărie care a primit bani din alocările acordate de Guvernul PSD din suma de 1,4 miliarde sau din alte sume de-a lungul anilor. Dacă-mi vine vreo primărie cu cerere de finanţare, evident nu voi accepta”, a spus premierul Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

Surprinzător sau nu, aceasta este atitudinea unui prim-ministru în #România anului 2019: cinic, duşmănos, care are chipul şi asemănarea preşedintelui ce l-a propus. Este clar că o astfel de guvernare nu are niciun beneficiu pentru toţi românii, ci doar pentru cei agreaţi sau toleraţi de formaţiunea politică ce formează acum guvernul”, a arătat deputatul PSD.

“Astfel de derapaje nu-şi găsesc locul într-o societate democratică, iar ele trebuie sancţionate de îndată. Rolul unui guvern este să-şi facă treaba şi să-şi ducă mandatul la bun sfârşit pentru toţi românii şi nu să aibă vendete personale.

Toţi cetăţenii României au dreptul de a fi trataţi în mod egal de către guvernare, iar comunităţile lor nu trebuie să sufere din cauza unui guvern care nu înţelege egalitatea de şanse şi care nu poate elimina din agenda publică ura faţă de un anumit partid.

Din păcate, guvernările #PNL nu cunosc un alt soi de abordare, iar asta ni se va demonstra, în continuare, până la următoarele alegeri’, a concluzionat deputatul Eliza Peţa-Ștefănescu.

Eliza Peţa-Ștefănescu

deputat PSD Dolj