“Elevii dezavantajati” trebuie sa astepte sa inceapa scoala pentru a-si cumpara rechizite / Cei 500 de lei care intra pe cardurile sociale vor fi virati in septembrie

0
88
În total, 235.000 de elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, care riscă să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale au primit anul trecut câte 500 de lei pentru a-și cumpăra rechizite și haine pentru școală, potrivit comunicatului din luna aprilie emis de ministerul investițiilor și proiectelor europene. Este al treilea an școlar când se aplică proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”.

În anul școlar 2020-2021 a început proiectul cu fonduri europene prin care elevii cu posibilități reduse primesc câte 500 de lei pe an școlar pentru a-și cumpăra rechizite și materiale educative și pentru a nu abandona școala.

Pentru anul școlar trecut, 2021-2022, banii au fost virați pe un card în luna aprilie, anunța Ministerul investițiilor și proiectelor europene. Tot atunci, în comunicat se preciza că în luna septembrie 2022 vor intra banii pentru anul școlar 2022-2023, dar nu a fost furnizată o dată. Alte informații pe acest subiect nu au fost făcute publice.

Școala începe anul acesta pe 5 septembrie.

Titularul tichetului social va fi reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului. Vor putea cumpăra cu acești bani caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentație, potrivit condițiilor precizate în 2020 de către Ministerul Educației.

Anul acesta școlar nu a fost anunțat numărul elevilor care vor primi banii, dar anul trecut în total, 235.000 de elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, riscau să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale. Numărul ar putea crește, dat fiind că vor fi elevi înscriși acum în clasa pregătitoare, sau mai mic dacă sunt elevi care au abandonat școala. EduPedu a solicitat informații și le vom publica când vom primi răspuns.

Tichetele se pot folosi timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului și pot fi utilizate numai în anumite magazine din localitatea de domiciliu. Lista cu aceste magazine va fi transmisă fiecărui beneficiar, odată cu distribuirea tichetului.

 

 

sursa: https://www.edupedu.ro/elevii-dezavantajati-trebuie-sa-astepte-sa-inceapa-scoala-pentru-a-si-cumpara-rechizite-cei-500-de-lei-care-intra-pe-cardurile-sociale-vor-fi-virati-in-septembrie-potrivit-ministerului-investit/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.