Donațiile sunt prevăzute de Legea finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale

0
238

donatiiPentru a vedea cât de imbecilă este acuzația procurorilor DNA, redăm articolele din lege, care reglementează donațiile pentru un partid politic în general, și în campania electorală în special. 

LEGEA nr. 334* din 17 iulie 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale Publicată în M. Of. nr. 632 din 21 iulie 2006 Republicată în M. Of. nr. 510 din 22 iulie 2010 Republicată în M. Of. nr. 446 din 23 iunie 2015

”Secțiunea a 2-a

Donații

Art. 6. — (1) Donațiile primite de un partid politic într-un an fiscal nu pot depăși 0,025% din veniturile prevăzute în bugetul de stat pe anul respectiv. (2) Donațiile primite de la o persoană fizică într-un an pot fi de până la 200 de salarii de bază minime brute pe țară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv. (3) Donațiile primite de la o persoană juridică într-un an pot fi de până la 500 de salarii de bază minime brute pe țară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv. (4) Suma totală a donațiilor făcute de persoanele juridice controlate direct sau indirect de o altă persoană ori de un grup de persoane fizice sau juridice nu poate depăși limitele prevăzute la alin. (2) și (3)”.

Extras din Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23.06.2015

”(8) Contribuţiile pentru campania electorală care pot fi depuse de către candidaţi sau mandatarul financiar pot proveni numai din donaţii primite de candidaţi de la persoane fizice, din venituri proprii sau din împrumuturi de la persoane fizice sau contractate cu instituţii de credit”.

Unde este ilegalitatea donațiilor pentru campanie, dacă ele sunt prevăzute de lege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.