Doljean cercetat pentru tăiere ilegală de material lemnos

0
280
padureÎn acest sfârșit de săpămână, în continuarea activităților desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, polițiștii doljeni au depistat 4 persoane suspecte de săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.
 
Astfelvineri 24 noiembrie, în temeiul unei sesizări primite din partea unei bătrâne de 80 de ani, din comuna doljeană Breasta, care a reclamat faptul că în perioada 14-20.11.2017, persoane necunoscute au tăiat şi sustras mai mulţi arbori de esenţă „stejar”, din pădurea deţinută de aceasta, ce se întinde pe o suprafaţă de 1600 m2, în extravilanul comunei Breasta, jud. Dolj, polițiști din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au efectuat verificări în acest sens.
Astfel, în urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta şi a probatoriului administrat în cauză,  au fost obţinute două autorizații de percheziţii domiciliare, care au fost puse în executare la domiciliile a doi bărbați de 52, respectiv 71 de ani, ambii din comuna Breasta, jud. Dolj.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile celor doi bărbați, polițiștii au identificat şi ridicat cantităţile de 1,5 m.c.şi respectiv 0,9 m.c. masă lemnoasă din speciile „stejar” şi „salcâm”.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că întreaga cantitate de masă lemnoasă provine din pădurea deţinută de femeiea în vârstă de 80 de ani , precum și din vecinătatea acesteia.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos,  conform prevederilor Legii nr.46/2008 (Codul Silvic),  iar la definitivare, dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propuneri corespunzătoare.
 
Tot în ziua de vineri, 24 noiembrie a.c., în jurul orei 1400, lucrătorii Postului de Poliție Cernătești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localității doljene Cernătești, au depistat doi bărbați G. Ion și N. Daniel, ambii fără ocupație, din com. Cernătești, jud. Dolj, care au tăiat fără drept și au sustras 9 bucăţi de arbori specia ,,cer”, acestia având diametrele cuprinse între 8 și 25 cm.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că masa lemnoasă a fost tăiată de pe o suprafață de pădure din punctul Făgețel de pe raza comunei Cernătești, sat Rasnicu Oghian.
 Materialul lemnos a fost ridicat de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor și transportat la sediul Postului de Poliție Cernătești.
Verificările continuă împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Filiași pentru identificarea părții vătămate și stabilirea prejudiciul cauzat.
Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos,  înconformitate cu prevederile Legii nr.46/2008 (Codul Silvic) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.