Doi tineri de 16 ani, reținuți de polițiștii Secției 4 pentru o infracțiune de tâlhărie

585

politia_romanaÎn urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cauză, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au reușit să identifice autorii infracțiunilor de furt calificat șilovire sau alte violențecomise în luna decembrie a anului trecut asupra a doi tineri, fată și băiat, de 15, respectiv 19 ani, pe strada Nicoale Iorga din Craiova.

 

Astfel, B. Darius, de 19 ani, din Craiova , a sesizat prin SNUAU 112 faptul că în jurul orei 2130, în timp ce se afla pe o bancă de pe strada Nicolae Iorga cu prietena sa, S. R.,  de 15 ani, din aceași localitate, au fost abordați de doi băieți cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, unul dintre aceștia solicitându-i telefonul mobil prietenei sale , motivând că dorește să verifice o adresă de Facebook.

 Profitând de neatenţia lor, tânărul respectiv a fugit având asupra sa telefonul mobil al fetei, iar celălalt tânăr care îl însoțea pe autor i-a aplicat o lovitură reclamantului,  provocându-i leziuni superficiale.

 

În data de 11 ianuarie a.c. în urma cercetărilor penale desfășurate în cauză, au fost identificați autorii faptelor în persoana lui R.G.M., de 16 ani, din Craiova, în prezent încarcerat în C.R.A.P. al IPJ Dolj, fiind arestat preventiv în altă cauză și I .Ș. D., tot în vârstă de 16 ani, elev, din Craiova.

 

 Prejudiciul  cauzat, telefonul mobil al tinerei de 15 ani, a fost recuperat de polițiști și restituit persoanei vătămate.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză de polițiștii secției, împreună cu procurorul care supraveghează cercetările, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi tineri de 16 ani, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată , în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Pe numele acestora au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Dolj și cel de-al doilea autor al tâlhăriei.

 Astăzi, 12.01.2018, persoanele în cauză urmează a fi prezentate Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.