Doi minori reținuți pentru furturi din societăți

0

politie controlLucrătorii Sectiei 3 Politie Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 13/14.03.2017, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta a două puncte de lucru apartinând unor societăți comerciale din Craiova,  situate în Piața Eroilor din cartierul craiovean Valea Rosie ,  de unde au sustras mai multe bunuri, provocând un prejudiciu total de aproximativ 2 000 lei  .

În urma activităților specifice întreprinse de lucrătorii secției și cu sprijinul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Dolj au fost identificați autorii în persoana numiților: R. G., de 15 ani si M. G. F., de 17 ani, S.B. de 12 ani, respectiv C.A. de 14 ani, toți din Craiova.

În data de 16.03.2017, la nivelul secției a fost organizată și executată o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii furturilor din societăți comerciale, ocazie cu care au fost depistați numiții M. G. F. , de 17 ani,  Craiova și R. G., care locuiesc în Craiova fără forme legale, aceștia fiind conduși la sediul secției pentru continuarea cercetărilor.

Având în vedere probatoriul administrat și analizat cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care supraveghează activitatea de cercetare penală a secției, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de suspecții M. G. F. și R. G. pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

Cei doi suspecți au fost reținuți pe bază de ordonanțe de reținere pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Retinere și Arest Preventiv al I.P.J. Dolj, urmând ca în data de 17.03.2017 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.