DNA a încălcat dreptul la apărare al Olguței Vasilescu. Decizie dată de Tribunalul București

0
206

lia-olguta-vasilescuJudecătorul Tribunalului București pe rolul căruia se află dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA s-a pronunțat marți 20 septembrie 2016 printr-o decizie în care se arată că DNA a încălcat dreptul la apărare al Olguței Vasilescu și că mai multe probe din dosar sunt nelegale.

S-a constatat de asemenea nulitatea relativă a actelor de urmărire penală,urmând să se decidă dacă se menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

 

În încheierea dată de Tribunalul București se precizează că se admit „ în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA şi VASILESCU LIA OLGUŢA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii PREDA RADU COSMIN şi POPESCU ELENA DANIELA. În baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUŢA, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare.”Tribunalul București a decis de asemenea excluderea mai multor acte de urmărire penală printre care și câteva înregistrări făcute ilegal. „Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.”

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.