Discursul prefectului de Dolj cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 20 Infanterie “Dolj”

478

Aniversare Scorpionii Negri (2)Discursul Prefectului Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, rostit cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 20 Infanterie “Dolj”:

“Sunt deosebit de onorat să particip la acest moment aniversar prilejuit de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 20 Infanterie “Dolj”, o unitate de elită a Armatei Române. De-a lungul istoriei sale – scurte, dar bogate în realizări – principala activitate a acestei unităţi condusă de bravi comandanţi, a fost de a forma militari bine instruiţi.

Cei care au intrat civili pe poarta batalionului, au devenit mai apoi soldaţi şi gradaţi, pregătiţi oricând pentru misiuni de luptă. Ani de zile, teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak au însemnat “acasă” pentru militarii olteni, acolo unde ei au luptat pentru menținerea păcii, reușind să-și facă de fiecare dată datoria.

Aţi reuşit să vă faceţi cunoscuţi în toată lumea prin faptele de arme şi prin misiunile executate la standarde înalte, iar acest lucru v-a adus, fără îndoială, recunoștința Guvernului României, conducerii Armatei Române și a aliaților noștri din NATO. Iar militarilor olteni căzuţi la datorie, cei care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului Naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării acestor misiuni, le purtăm veşnică recunoştinţă şi avem un respect deosebit pentru familiile lor.

Aveţi în continuare o misiune importantă – aceea de a duce mai departe numele acestei unităţi şi de a dovedi că ostaşii din această zonă a ţării sunt printre cei mai viteji şi bine pregătiţi. În final, vă asigur de întreg întreg sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, vă felicit şi vă doresc multe realizări şi împliniri, atât pe plan profesional cât şi personal. La mulţi ani, dragi Scorpioni Negri!”

Biroul de presă,
Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj