Directorul medical al Spitalului CFR Craiova: ”Nu Domnilor și Doamnelor, Spitalul CFR nu se închide!”

348

spitalul CFR CraiovaPe piață circulă tot felul de zvonuri legate de Spitalul CFR Craiova. Unul dintre ele îl dă închis în curând. O un zvon și o știre falsă.

Spitalul CFR Craiova nu este închis și nici nu se dorește închiderea lui. Că trece prin momente grele, este evident. Dar se încearcă salvarea acestuia.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat în mai multe rânduri că este în discuții cu Ministerul Transporturilor să treacă această unitate spitalicească la administrația locală. Am încredere că lucrurile se vor rezolva.

Zvonul închiderii a fost infirmat și de directorul medical al Spitalului CFR Craiova, prof. univ, dr. Lucrețiu Radu, pe o rețea de socializare:

”Nu Domnilor și Doamnelor, Spitalul CFR nu se închide! Atât timp cât toți medicii și asistenții din acest spital vin în fiecare dimineață la muncă fără a avea certitudinea că își vor primi salariul la sfârșit de lună (și vorbesc de cele de până ieri, „nemajorate” încă!), atât timp cât chirurgii de aici rezolvă patologii mari cu resurse mici, atât timp cât reumatologia, oftalmologia și celelalte compartimente își fac mai mult decât datoria în fiecare minut, atât timp cât mai avem energia de a „cârpi” câte ceva în spital în așa fel încât activitatea să continue, atât timp cât unii dintre noi aduc de acasă detergent, hârtie, tifon și legume pentru mâncarea pacienților, atât timp cât toate acestea se vor întâmpla, vom fi aici!

M-ar fi bucurat însă ca toți cei care mă sună “apocaliptic” să mă întrebe dacă Spitalul CFR Craiova se închide (câțiva gazetari, câteva domnișoare de la posturile de televiziune dar și doi-trei băgători de seamă) să fi fost la fel de interesați și în momentul în care, nevoit fiind, am încercat să arăt situația foarte grea ân care se află spitalul nostru cu speranța că se vor lua, la nivel central, măsurile necesare! Dar atunci nu ar fi fost (și nici nu a fost…) o știre de senzație – mai toate spitalele din România au probleme, mai mari și mai mici și nu de ieri de astăzi, iar opinia publică pare să se fi obișnuit deja cu situația…

În accepțiunea celor care își petrec însă seara cu punga de semințe în mână, cu berea pe masă și cu Capatos pe retină, „senzațional” ar fi fost să afle că nu mai tratăm pacienții, că nu mai operăm, că nu mai acordăm asistență medicală, că nu mai alinăm suferințele celor care ni se adresează; și, uite așa, rating-ul respectivelor televiziuni și gazete ar fi crescut semnificativ, simplu și eficient, fără a lua în calcul că o astfel de știre ar fi însemnat, în esența ei, o mare, foarte mare tragedie!

Suntem aici, spitalul CFR merge înainte și, dacă se vor concretiza discuțiile cu Ministerul Transporturilor, cu administrația publică locală și cu D-na Primar Lia Olguţa Vasilescu, vom renaște!”.