Dinel Staicu a fost eliberat condiționat

552

Condamnat definitiv în trei dosare penale, la o pedeapsă totală de 12 ani închisoare, afaceristul craiovean Dinel Staicu a obținut, ieri, eliberarea condiționată. Hotărârea a fost pronunțată de Tribunalul Ilfov și este definitivă.

Afaceristul craiovean Dinel Staicu a fost eliberat, aseară, din penitenciar, după ce a obținut eliberarea condiționată. El a fost condamnat în trei dosare penale – pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor (BIR) și a Transgaz Mediaș, dar și pentru mituirea unor judecătoare de la Tribunalul București, care în schimbul banilor i-au anulat o sentință – la o pedeapsă totală de 12 ani închisoare.

El se află după gratii din 2013, însă a mai fost încarcerat și în perioada 2011 – 2013, perioade care se scad din pedeapsa totală. Ieri, Tribunalul Ilfov a stabilit printr-o hotărâre definitivă eliberarea condiționată a lui Dinel Staicu:

„admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Staicu Dinel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti.

Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 3521/2018, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. (…)  Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.10.2018”.