Dincolo de „Ziua Nationala de Curatenie”, vom reusi sa pastram curatenia?

857

Orice actiune civica, din partea unor ONG-uri, care sa puna umarul la dezvolatarea comunitatilor in care isi desfasoara activitatea este mai mult decat binevenita.

„Ziua Nationala de Curatenie”, campanie de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”, organizata in scopul strangerii deseurilor aruncate necorespunzator in arealele naturale, a reusit sa aduca la un loc institutii, ONG, voluntari din toate mediile, care au adunat tone de gunoi.

Dincolo de ziua de sambata, vom reusi sa patram aceste areale curate?  Cum au ajuns tonele de gunoi acolo? Ia cineva masuri cu cei care zi de zi, in nepasarea lor, arunca gunoi pe unde apuca, infunda canale, rauri, etc., si apoi urla in gura mare ca sunt inundati?

Cine trebuie sa aplice legea? Nu unele institutii care sambata au fost la adunat de gunoaie?

In fiecare primavara si toamna, angajatii drumurilor judetene si nationale aduna mii de tone de gunoi doar de pe marginea drumurilor.

Nu fac mare caz din asta, din pacate. Nu vin la presa sa spuna ca din primavara, pana in toamna, tonele de gunoi au fost depuse in aceleasi locuri,

Acolo unde spiritul civic nu functioneaza, trebuie sa intervina masurile legale. Si masurile legale le aplica unii dintre cei care sambata au adunat gunoaie.

Si daca aplica legea, poate anul viitor, vom avea mai putine inundatii si mai putine tone de gunoi de adunat.

In ultimii ani, din pacate, neaplicarea legii, din exceptie a devenit regula.