Deszăpezire Craiova: 1.000 tone de material antiderapant au fost folosite până acum

499

Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire a Craiovei, reunite în Comandamentul de iarnă înființat prin dispoziția primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au intervenit începând din după-amiaza zilei de 28 decembrie 2014, ora 16:00, pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele și străzile secundare din municipiu dar și pentru a împiedica înghețarea zăpezii depuse pe carosabil, prin împrăștierea de material antiderapant. În cele 15 ore de intervenție (raportarea este realizată până la ora 7 dimineața-nr.), când în Craiova a nins neîntrerupt și municipiul s-a aflat sub atenționare Cod galben, au fost împrăștiate pe căile rutiere 892 tone de sare, 76 tone de nisip și 4,5 tone clorură de calciu.

Numărul mijloacelor auto folosite pentru deszăpezirea Craiovei în acest interval a fost inițial de 39 dar a ajuns la 58, pe fondul căderii masive de zăpadă dar și a vântului care a îngreunat acțiunea utilajelor. Au fost curățate, în prima etapă a intervenției, arterele orașului și, ulterior, străzile secundare din cartiere. În prezent, 103 muncitori necalificați din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ, Regiei de Transport și SC Termo Craiova SRL lucrează pentru curățarea trotuarelor din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, a căilor de acces către instituțiile publice din municipiu, precum și a refugiilor de pietoni ale stațiilor de tramvai. Concomitent, se intervine pentru degajarea străzilor din cartiere dar și a celor principale, având în vedere că în Craiova continuă să ningă viscolit.

Autoritățile locale fac apel la cetățenii municipiului să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens, să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă.