Despre ”traseistul electoral”, Mișu Voicu sau…!

572

Simțind nevoia să îi dea o limbă aspră și udă lui Klaus Iohannis, Mihai Voicu, zis Mișu, a dat presei un comunicat, în care a încercat să emită niște idei.

După raționamentul lui Mișu Voicu, dacă a propus Iohannis un pact pe ceva, nimeni numai este în măsură să mai vină cu o altă propunere de vreun un alt pact. Adică președintele ales, legitimat de susținerea populară, și-a tras exclusivitate pe ”pacte”.

”Aș putea face mâine o conferință de presă în care să anunț că propun inventarea cuptorului cu microunde? Evident nu. Aș fi ridicol. Ridicolă mi se pare și frenezia cu care Victor Ponta, începând de a doua zi, propune pact după pact. Pact politic pentru autostrăzi. Pentru cultură.”, a narat Mișu Voicu în comunicatul de presă.

Că este ridicol știm cu toții, și este problema lui, că în calitate de parlamentar spune numai prostii, asta poate fi și problema noastră. Un lucru este însă clar: Mișu Voicu nu este Charlie.

În calitate de premier, Victor Ponta poate să vină cu asemenea propuneri, chiar și în condițiile în care a pierdut alegerile prezidențiale. Și are și o legitimitate populară, acordată de cei 5 milioane de români care l-au votat.

Ori vorbește despre legitimitatea populară Mișu Voicu, care în Colegiul Calafat, unde a candidat, lumea nu prea știe cine este. ”Traseistul electoral”, cum îl numea colegul său de partid Ionuț Stroe, a avut ceva emoții cu Iancu Costel, la alegerile parlamentare din anul 2012, deși USL era pe val.

Cel mai tare, mai spune Mișu Voicu, l-a enervat propunerea unui pact pentru autostrăzi: ”Cel mai tare m-a scos din sărite, recunosc, propunerea de pact pentru autostrăzi”.

De ce? Nu știm. Infrastructura, deci, implicit și autostrăzile, este o chestiune de interes national, și o  asumare clasei politice pentru un buget alocat în acest sens ar fi chiar indicată.

Că l-a supărat propunerea pentru cultură, este de înțeles. Mișu Voicu și cultura! Un oportunist, un politician de tinichea, care a știut cel mai bine să pupe unde trebuie și pe cine trebuie, pentru a-și rezolva interesele personale. Un individ care a făcut parte din mai multe guverne și nu a lăsat nimic în urma lui.

Știe cineva vreun proiect al lui Mișu Voicu din perioada cât a fost ministru? Știm doar că atunci când s-au trasat pentru prima data colegiile uninominale a făcut parte din comisie, și a avut grijă să aibă unul în care să câștige, și acum, din păcate face parte din Comisia parlamentară care se ocupă de Codul Electoral.