Despre Mircea Geoană, chemarea la DNA și lansarea PSRO la Craiova

360

ceanMircea Geoană a fost chemat ieri, 13 mai 2015, la DNA, în calitate de martor în dosarul lui Marian Vanghelie. Precaut și știind că procurorii DNA nu se joacă, Mircea Geoană și-a luat cu el și avocatul. Nu puțini sunt cei care au ajuns la DNA ca martori și au rămas apoi 24 de ore în arest preventiv, ca apoi să fie propuși la 29 de zile.

La intrarea în clădirea DNA, Mircea Geoană nu a dat declarații. La ieșire a vorbit foarte puțin. Era destul de gânditor. Sursele spun că totul este legat de finanțarea din campania electorală din 2009, când Mircea Geoană a candidat la președinția României și Marian Vanghelie a fost larg la buzunar.

Efectele arestării lui Marian Vanghelie, de imagine dar și de ordin financiar, au fost foarte grave pentru Mircea Geoană și partidul pe care l-a pus la cale cu încarceratul. Și ele se pot atenua. Drept dovadă că nimeni nu se înghesuie să sară în barca PSRO așa cum anunța fostul lider PSD.

geoanaS-a văzut și la Craiova, la lansarea partidului la nivel de județ. O sala mică a hotelului de cinci stele Golden House (lansare curat de stânga), plină cu studenți și oameni din anturajul lui Florentin Gust, și în prezidiu, pe lângă președintele PSRO Dolj, Petre Petrescu, au mai fost invitați din alte județe. Mircea Geoană era la fel de îngândurat ca la ieșirea din sediul DNA. Zâmbetul nu era al lui!

Știe și el că PSRO este un proiect mort din fașă, dar așa cum a declarat zilele trecute, omul încearcă să se salveze politic. Nu știu dacă va reuși, dar cu siguranță ideea pentru care a format acest partid, adică răzbunarea pe PSD și premierul Victor Ponta, nu prea i-a ieșit.