În anul 2012, când majoritatea parlamentară a decis suspendarea președintelui Traian Băsescu, PNL făcea parte din USL împreună cu PSD, iar cei doi copreședinți erau Victor Ponta și Crin Antonescu.
Penelista Alina Gorghiu făcea și ea parte din USL. Este adevărat că nu avea o funcție atât de mare, dar știe exact cum s-a scris acel moment în istoria României.
Mai mult decât atât, la data de 15 septembrie 2012, USL adopta o Rezoluție prin care conducerea se arăta solidară cu ”secretarul general al PSD Liviu Dragnea”.
Astăzi, PNL, prin vocea copreședintelui Alina Gorghiu îl înfierează pe Liviu Dragnea cu mâniei proletară pentru campania pe care a condus-o în 2012 și în urma căreia, pentru prima dată, după anul 1990, liberalii au avut președinte de țară.
Nu am pretenții de la Alina Gorghiu, un Boc de genul feminin al PNL, care a fost numită în fruntea partidului și nu aleasă, și care nu este decât o portavocea a lui Iohannis.
S-au dus vremurile când liberalii aveau un președinte cu personalitate și care își asuma deciziile pe care le lua. Astăzi, Alina Gorghiu merge de mână cu Vasile Blaga cel care i-a îndemnat pe români să nu meargă la vot la referendumul de demitere al lui Traian Băsescu.
Vasile Blaga nu zice nimic, pentru că ceea ce a făcut el și PDL, prin îndemnul de neparticipare la vot, este de domeniul penalului.
Nu spun eu, ci așa scrie în Legea nr. 3/2000:
ART. 30 (1): ”Campania pentru referendum începe la data aducerii la cunoştinţă publică a datei referendumului. (2) În campania pentru referendum partidele politice şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunări publice şi prin mijloace de informare în masă. (3) Mijloacele folosite în campania pentru referendum nu trebuie să contravină ordinii de drept”.
ART. 52 (1): ”Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. (2) În cazul în care prin fapta prevăzută la alin. (1) s-a pricinuit o vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care necesită pentru vindecare îngrijiri mai mult de 60 de zile sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 3 ani la 10 ani. (3) Tentativa se pedepseşte”.