Delapidarea de 179.470 USD din fondurile DGIA s-a întâmplat în mandatul ministrului Ciucă de șef al Statului Major General

424

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, arestat sâmbătă, pentru 30 de zile, acuzat de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals pentru că și-a însuşit fără drept, suma de 179.470 USD din fondurile DGIA.  A savârșit fapta în data de 27 noiembrie 2018.

Conform CV-ului ministrului Apărării, gen. Nicolae-Ionel CIUCĂ, începand cu data de 1 ianuarie 2015  și până în data de 28 octombrie 2019  acesta a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General.

În concluzie, delapidarea, falsul material, falsul intelectual și uzul de fals s-au întâmplat în mandatul acestuia de șef al Statului Major General și se trece cam ușor peste acest detaliu. A fost coopta în guvern pentru profesionalism și performanța managerială, presupun.

Declarații de genul „toleranţă zero” faţă de angajații MApN care nu respectă legea, sunt politicianiste. Fapta s-a întâmplat și este o pată pe obrazul MApN. Câte astfel de fapte s-or mai fi întâmplat în curtea MApN, în mandatul gen. Ciucă?

Tot gen. Ciucă a spus: „Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie – luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”.

Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-au trebuit numai vreo 4 ani ca sa ”identifice aceasta posibila infractiune”.

Ce vom mai afla după alți 4 ani cu gen. Ciucă ministrul al MApN? Asta este o întrebare care îngrijorează pe mulți.