De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

487

cctdCasa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează miercuri, 30 septembrie 2015, ora 18:30, în Salonul Medieval, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”. Prin această manifestare, organizatorii şi-au propus să familiarizeze publicul craiovean cu poezia contemporană din zona Olteniei. Invitaţii acestei ediţii sunt Cristina Maria Gelep şi Victor Martin. Întâlnirea va fi moderată de Petrişor Militaru.

Victor Martin, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a absolvit Institutul Agronomic din Cluj-Napoca. La începutul anilor ’90 se dedică scrisului, exersându-şi talentul în aforisme, eseistică, poezie, proză, roman, editoriale şi articole de critică literară. Un rol important în formarea sa l-au avut colaborările la numeroase reviste, dintre care amintim: „Familia” (Oradea), „Napoca Universitară”, „Echinox, „Tribuna”, „Steaua”, „Apostrof” (Cluj Napoca), „Caietele silvane” (Zalău), „Biblioteca Nova”, „Almanah science fiction”, „Helion” (Timişoara) „Vatra” (Tîrgu Mureş), „Nord-Est Magazin”, „F şi SF Magazin”, „ALTERNATIV sf” „Super Nova”, „Timpul” (Iaşi), „Telegraful”, „Sigma” (Piatra-Neamţ), „România literară”, „Luceafărul”, „Ştiinţă şi Tehnică”, „Anticipaţia”, „Jurnalul SF”, „Placebo”, „Singular”, „Art Panorama”, „Revista X”, „Caţavencu incomod”, „Caţavencu Internaţional”, „Contemporanul-ideea europeană” etc. Cel mai recent volum al său de poezie este „Ingerul hipnagogic”, apărut la editura Autograf MJM din Craiova, în anul 2013.

Cristina Maria Gelep a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova şi masterul „Literatură Română în Context European”, în cadrul aceleiaşi facultăţi. Este premiantă a colocviilor studenţeşti de critică literară de la Iaşi, Sibiu şi Braşov şi colaborator al revistei de cultură „Mozaicul”. În prezent este doctorandă în anul I la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova cu o lucrare despre Max Blecher, sub coordonarea profesorului universitar doctor Cătălin Ghiţă.

„De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei” este un proiect care se desfăşoară lunar în prezenţa a doi poeţi din zona Olteniei, un tânăr şi un senior, care vor citi din creaţia proprie şi vor împărtăşi publicului impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat şi modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii, poeţii invitaţi răspund întrebărilor din public.

Intrarea este liberă.

Biroul de presă