De ce a câștigat Cezar Spînu și de ce a pierdut Dan Claudiu Dănișor?

0
519

danisor si spinuDan Claudiu Dănișor a apelat la toate metodele posibile pentru a-și păstra funcția de rector al Universității din Craiova. Nu a mai dat voie presei să filmeze procesul de votare, și-a pus omul, pe deja celebrul Robert Bischin, să facă marcaj strâns la fiecare votant înainte de a-și exercita dreptul de vot, a amenințat mai mulți electori, și acolo unde a fost cazul a trimis mașini după profesori să îi aducă de acasă.

Zbaterea a fost în zadar, pentru că, așa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani, alianța dintre Spînu și Lungu a avut sorți de izbândă. S-a dovedit astfel că votanții profesorului Lungu au fost oamenii care nu l-au mai dorit sub nici o formă pe Dan Claudiu Dănișor în fruntea Universității.

Din 895 de voturi exprimate, Dan Claudiu Dănișor a obținut 409 iar Cezar Spînu 460.

 “Simt emoție, a fost o zi grea, dar până la urmă faptul că au venit atât de mulți colegi la acest tur doi arată interesul enorm suscitat de aceste alegeri, cred că nu s-a mai întâmplat în istoria Universității așa ceva.

 Eu le mulțumesc tuturor celor care au venit, îi asigur că tot ceea ce am spus de atâția ani se va înfăptui. Universitatea din Craiova va fi una transparentă, o universitate a colaborării, o universitate în care trebuie să punem mână de la mână ca să putem scoate la suprafață toate resursele, și nu sunt puține, ale acestei instituții”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, conform lupamea.ro.

Noul rector al Universității din Craiova, Cezar Spînu, are datoria să aducă liniște în rândul profesorilor și a studenților. Lucrurile trebuie să intre pe un făgaș normal. Universitatea din Craiova este un centru universitar puternic și trebuie să își recapete strălucirea, șifonată în ultimii ani, prin tot felul de reorganizări care au avut loc și neimplicarea la nivel de conducere în anumite aspecte care privesc viața acestei instituții.

Dacă ar fi să răspund la întrebarea de ce a câștigat Cezar Spînu și de ce a pierdut Dan Claudiu Dănișor? Aș spune: pentru că profesorii și studenții au văzut în primul un factor de echilibru, de stabilitate și de liniște. Oamenii se săturaseră să lucreze zi de zi sub teroare și amenințare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.