Dan Cherciu a confiscat protestul împotriva lui Adrian Năstase. În sală, lucrurile au stat altfel!

479
sursa foto: nastase.wordpress.com
sursa foto: nastase.wordpress.com
sursa foto: nastase.wordpress.com

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a fost invitat de către directorul Teatrului Național din Craiova, Mircea Cornișteanu, la Întâlnirile SpectActor.

”Timp de două ore și jumătate, am vorbit despre viața și dramele prin care a trecut Titulescu, despre legătura lui cu Craiova – unde s-a născut, cu țara, cu frământările Europei în perioada interbelică. Le-am prezentat celor prezenți fragmente din mai multe filme documentare despre marele diplomat și le-am citit din diverse documente de arhivă, inedite. Sunt convins că toți cei care au participat la această întâlnire au considerat-o interesantă”, scrie pe blogul personal Adrian Năstase.

În fața instituției de cultură, câțiva protestatari, vreo șapte la număr, contestau prezența fostului premier în incinta Teatrului Național din Craiova. Printre ei și pedelistul Dan Cherciu.

Dacă este să ne luăm după informațiile furnizate de către Adrian Năstase, cum că protestul a fost organizat în redacția cotidianului Gazeta de Sud, putem spune că Dan Cherciu a fost prezent în dublă calitate: de pedelist și reprezentant al GDS, pentru că din când în când mai publică câte o prostie în ziarul cu pricina.

Orice protest, într-o țară democrată, este sănătos. Fie el și spontan. Și poate că nici nu conta numărul, ci ideea în sine. Erau șapte ”nebuni frumoși”, care așa au crezut ei de cuviință să se exprime.

Numai că printre cei șapte era și unul trimis să se asigure că lucrurile se vor desfășura așa cum au fost plănuite. Dan Cherciu a confiscat protestul.

Doi dintre cei șase tineri prezenți au declarat ceva, despre corupție, despre democrație, morală și drepturi, dar nu a mai contat pentru nimeni. Prezența lui Dan Cherciu a deturnat sensul protestului.

În sală, lucrurile au stat altfel!