Da, merităm mai mult! Istoria României se scrie și la Craiova!

408

Victor Ponta a afirmat astăzi, 24 aprilie 2015, că nu întâmplător a ales municipiul Craiova pentru întâlnirea trilaterala și a făcut apel la istorie.

trilateralaTot la istorie putem face și noi trimitere:  cum a fost Craiova și cum este acum, și ce va deveni în următorii ani.

Acum trei ani credeam că vom continua să fim ignorați de cei de la București și că nu se va întâmpla nimic notabil în acest colț de țară.

Oamenii din Craiova care ajungeau în funcții înalte parcă nu aveau nici o legătură cu aceste meleaguri. Nu au mișcat nici un deget pentru absolut nimic din acest județ. Un pai nu au mișcat în interesul doljenilor.

Asta nu înseamnă că nu au folosit banii publici în interes personal. Unii și-au luat hotelurile și vor să facă bussines pe aici.

Noua administrație locală, în frunte cu primarul Lia Olguța Vasilescu, a schimbat opinia tuturor despre Craiova. Dragostea pentru Craiova nu a fost doar la nivel declarativ.

«Astăzi, s-a semnat protocolul tripartit România-Bulgaria-Serbia și s-a format „grupul de la Craiova”, din premierii celor trei state. Pentru orașul nostru este un eveniment istoric. Bănia devine locul de întâlnire al „grupului de la Craiova” și un fel de capitală a Balcanilor. Vom fi iarași ce-am fost și mai mult decât atât!», a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

”Craiova meriți mai mult!”. Astăzi a meritat să fie capitala politica a Balcanilor. Trei premieri, împreună cu miniștrii din guvernele României, Bulgariei și Serbiei, s-au întâlnit la Craiova și au semnat acorduri de cooperare în domenii precum dezvoltare regională și rurală, agricultură, apărare, tehnologii informaționale, comunicații, tineret și sport.

În sfârșit, Craiova începe să își ocupe locul bine meritat. Istoria României se scrie și la Craiova!