Cuvântul Primarului Craiovei la deschiderea noului an universitar

0
362

mihail genoiuStimate Domnule Rector,

Stimați Profesori,

Dragi studenți,

Astăzi se deschide o nouă filă în istoria învățământului superior, cu semnificații aparte pentru comunitatea academică din Craiova. Este anul în care prestigioasa instituție a Universității împlinește 70 de ani de la înființarea sa. Este o aniversare care ne oferă prilejul nouă, tuturor craiovenilor și autorităților locale, să omagiem marile personalități care au pus umărul la constituirea unei veritabile pepiniere de profesioniști ce au făcut cinste orașului nostru și au contribuit, de-a lungul timpului, la emanciparea și dezvoltarea sa.

Diversificarea permanentă a ofertelor educaționale prezentate tinerilor de Universitatea din Craiova, profesionalismul comunității academice, importanța acordată cercetării și adaptarea la cele mai moderne metode de învățământ superior au creionat din instituția Universității cea mai importantă resursă de cunoaştere și de inovare din regiune. Iar toate acestea au făcut ca renumele Craiovei să fie și mai cunoscut în țară și în străinătate.

Din calitatea de reprezentant al instituției care susține excelența în educație – sunt convins că mulți dintre liceenii premiați de Primăria Craiova au devenit studenții de elită ai Universității, cetățeni cu care ne mândrim, vă asigur de întreaga disponibilitate și implicare a Municipalității în proiectele Universității din Craiova. Fie că vorbim de proiecte ce ajută tinerii absolvenți să-și găsească mai repede locul pe piața muncii, fie că ne referim la parteneriate strategice, noi, autoritățile locale, vom garanta și în continuare deschiderea și sprijinul în dezvoltarea ideilor care dezvoltă Craiova și îi duc renumele mai departe.

Dacă în școala generală se așterne fundația educației, în liceu se formează caractere, în studenție se definitivează pregătirea profesională a viitorilor specialiști de care acest oraș are mare nevoie, fie că este vorba de profesori, economiști, juriști, ingineri sau artiști.

Henry Ford avea o vorbă: „Acela care se oprește din învățat este bătrân, indiferent că are 20 sau 80 ani. Iar toți cei care continuă să învețe rămân tineri.” Tineri le doresc și eu să rămână tuturor celor care trec pragul Universității din Craiova.

În numele meu, al Primăriei și al craiovenilor, urez succes tuturor studenților în noul an universitar și înțelepciune și putere de muncă profesorilor.

 

Mihail GENOIU,

Primarul Municipiului Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.