Curtea Constituțională a declarat constituțională Legea eliminării celor 102 taxe. Președintele Iohannis o trimite însă în Parlament

0
249

Legea eliminării celor 102 taxe propusă de PSD a fost doscutată și contestată fiind pusă sub semnul întrebării oportunitatea eliminării acestor taxe dar și posibilitatea reală de eliminare a lor.

Deși analiștii politici ai PSD au arătat de-a fir a păr cum legea va fi pusă în aplicare legea a fost contestată la Curtea Constituțională . Vineri , 16 decembrie, Curtea Constituțională a declarat legea ca fiind constituțională precizându-se că nu există motive pentru criticarea legii din punct de vedere constituțional.

„Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind eliminarea celor 102 taxe este o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituțional.
Este a DOUA dovadă că cei care au atacat aceste legi bune au avut doar o miză electorală. Au crezut că, dacă blochează cele două legi PSD va pierde voturi în alegeri. A fost însă un calcul greșit, iar totul s-a întors împotriva lor. Sper ca președintele Iohannis să accepte rezultatul și să promulge cât mai repede cele două legi.
Mă bucur pentru români și îi asigur din nou că am prevăzut în bugetul pentru 2017 atât eliminarea celor 102 taxe, cât și majorările de venituri cu 15% pentru dascăli și medici”, a afirmat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Președintele Iohannis a trimis legea înapoi în Parlament, refuzând să o promulge pentru discuții calme asupra oportunității actului normativ, precizează mediafax.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.