Cum va fi vremea, în perioada următoare

529

vremea cvMeteorologii spun că în următoarele zile, un val de aer polar, care va traversa ţara noastră, va aduce frig şi precipitaţii.

Soarele generos şi temperaturile ridicate sunt umbrite doar de ceaţă şi burniţă, prezente, mai ales dimineaţa şi seara, în sud-vestul Munteniei, Oltenia, Transilvania şi Crişana. Duminică, în zonele de deal şi de munte, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie.

Izolat, spun specialiştii de la ANM, se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei.

De marţi scad temperaturile. Săptămâna începe tot cu vreme frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cerul va fi variabil.

În zonele joase din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, local în cele din sud şi pe arii restânse în est se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, iar izolat vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi chiar 16 grade. De marţi, 8 decembrie, mercurul din termometre începe să scadă treptat, astfel că, până la sfârşitul săptămânii, în Bărăgan, nu vor fi mai mult de 6 grade, conform adevărul.