Cum și-au luat țara înapoi Marian Jean Marinescu și alții de teapa lui

464

Extraordinar cum unii oameni, faliți din punct de vedere politic, s-au revigorat după victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale. Și mă refer aici la unii ca Maria Jean Marinescu și Mihai Voicu, doi politicieni care trăiesc pe spinarea românilor de ani de zile, și care la schimb nu au oferit absolut nimic.

Cu numai două zile înainte de turul II, cele două personaje abia dacă mai vorbeau, gâtuite de scorul din județul Dolj din primul tur. Priveau în gol și nu știau ce explicații să de la centru. Erau convinși că la fel va fi și în marea finală.

Emulația creată de chestiunea votului din diasporă și mediatizarea pe rețelele de socializare au făcut ca în județul Dolj, și implicit în municipiul Craiova, candidatul ACL să ia un scor nesperat de bun. Organizația condusă de cei doi profitoti politici nu a avut nici un merit, dar au urcat repede pe valul victoriei și au crezut că au dreptul să ceară demisii.

Au început cu prefectul, uitând de măgăriile fostului prefect PDL din urmă cu cinci ani, celebrul Eugen Georgescu, care a făcut tot posibilul ca Traian Băsescu să ia un scor cât mai bun în Oltenia, prin tot felul de metode ilegale, și neaducându-și aminte Marian Jean Marinescu nici un moment de colegul lui de partid Giugea Nicolae.

Apoi, a trecut Marian Jean Marinescu să ceară demisii directorilor de deconcentrate. Că vezi domnule și ei au încălcat legea. Cum, nu a spus, dar se impun demisii, același domn uitând că este coleg de partid cu Marcel Marcea, Ștefan Stoica, Viorel Țîrei, Veta Păsculescu și alții, care cât au fost șefi de deconcentrate au călcat angajații cu piciorul pe cap.

Tupeu de borfași ai politicii românești, iar asta nu îmi arată altceva decât faptul că cei care spun că și-au luat, prin votul dat pe 16 noiembrie, țara înapoi nu au făcut altceva decât să le-o înapoieze acestor indivizi. Și în curând își vor da și ei seama.