CSM CRAIOVA: Tatian Bolboceanu a câștigat aurul la Linz

416

tatiana bolboceanuProaspătul campional naţional de tineret la spadă a tras în urmă cu câteva zile la o competiţie internaţională susţinută în Austria, mai precis în oraşul Linz.

Acolo, s-au reunit 79 de spadasini din Austria, Ungaria, Slovacia, Germania şi România, iar cel mai bun s-a dovedit a fi Tatian Bolboceanu, care a urcat pe prima treaptă a podiumului.

Competiţia de pe pământ austriac a fost una care i-a solicitat fizic pe scrimerii craioveni, deoarece s-a aplicat sistemul „fiecare cu fiecare”, pe tabloul de 32, iar la sfârşit s-a alcătuit un clasament.

Această medalie de aur vine după ce în urmă cu o săptămână Tatian reuşea să se impună la naţionalele de tineret, în faţa concitadinului Mario Persu, şi îi oferă încredere sportivului, motivându-l pentru viitoarele competiţii.

„Chiar dacă turneul a fost unul amical, mai mult de pregătire, este o medalie importantă pentru mine, mai ales că a venit la o perioadă scurtă după titlul naţional. Am tras contra unor sportivi buni, din mai multe ţări, asta mă ajută foarte mult în pregătire şi faptul că am reuşit să mă impun îmi oferă încredere şi mă motivează să fac o treabă bună în continuare.”, a declarat Tatian Bolboceanu.

Biroul de presă, 

CSM Craiova