CSM Craiova: Priceputu şi Stoian, medaliate la mondialele pe plajă

410

priceputu si stoian lupteDe curând, într-o premieră pentru România, Campionatul Mondial de Lupte pe plajă s-a organizat în Mangalia. Chiar dacă luptele nu au fost unele desfăşurate pe o suprafaţă clasică, întrecerea a adunat sportivi de cea mai înaltă calitate, la categoriile cadeţi, juniori şi seniori, în total participând peste 170 de luptători din 12 ţări.

România a obţinut 30 de medalii, dintre care două au ajuns şi în vitrina clubului nostru. Promiţătoarea luptătoare Ştefania Priceputu, aflată în dublă legitimare cu LPS „Petrache Trişcu” Craiova şi CSM Craiova, a cucerit titlul mondial la cadeţi în limitele categoriei 50 kg, după o serie de meciuri intense pe nisipul din Mangalia.

Concurând în întrecerea seniorilor, Ana Maria Stoian(+70 kg) a obţinut o medalie de argint. „Este o performanţă deosebită pentru clubul nostru, să avem două sportive legitimate care au urcat pe podiumul mondial. Nu contează că sunt lupte pe plajă, nivelul a fost unul înalt, au venit ţări cu sportivi foarte buni, iar meciurile au fost grele.”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte de la CSM Craiova.