CSM CRAIOVA: Marius Ionescu se pregătește de la jumătatea lunii ianuarie în Portugalia

685

marius ionescuMarius Ionescu, sportiv legitimat la CSM Craiova, se află de la jumătatea lunii ianuarie în Portugalia, la Vila Real de Santo Antonio, unde se pregăteşte intens, având ca parteneri de antrenament alergători originari din Germania. „Sunt cam de la jumătatea lunii ianuarie în Portugalia, pregătirea merge foarte bine. M-a ajutat mult faptul că aici am reuşit să mă împrietenesc şi infiltrez într-un grup de alergători nemţi, care mi-au devenit parteneri de antrenament. Ei sunt foarte ospitalieri şi ne consultăm reciproc, ne echilibrăm antrenamentele în acest fel şi asta determină o pregătire foarte bună atât pentru mine cât şi pentru ei.”, a spus Marius Ionescu, poreclit „Piciul”.

Sportivul se antrenează în Portugalia încă din 2007:

„Eu mă pregătesc în Portugalia din 2007, atunci ne asigura federaţia cantonamentul, dar în ultmii ani am fost nevoit să îmi găsesc eu singur fondurile. Am fost mulţumit de condiţiile pe care le-am găsit aici şi am ales să vin şi în următorii ani. În primul rând, vremea este cea care m-a determinat să mă antrenez în Portugalia, aici fiind o climă mediteraneană, iar iarna sunt temperaturi ridicate, pot să alerg în condiţii foarte bune. Iar în al doilea rând am venit aici pentru partenerii de antrenament”.

„Piciul” şi-a început activitatea competiţională în acest an cu maratonul „Gran Canaria”, desfăşurat pe 25 ianuarie la Las Palmas, în Insulele Canare. Cursa a fost una de verificare pentru atletul craiovean, care s-a oprit după 31 de kilometri, cu un timp de 1.38:53 h.

Următoarea competiţie de verificare pentru Marius Ionescu va fi de mărţişor, pe 1 martie, în oraşul olandez Alphen aan de Rijn. El va alerga într-o cursă de 20 de kilometri, anul trecut participând la aceeaşi competiţie şi terminând pe poziţia a patra, cu un timp de 1.03:16 h. Primul concurs cu o miză serioasă pentru maratonistul craiovean va fi maratonul de la Dusseldorf, din 26 aprilie, unde Marius Ionescu are drept obiectiv confirmarea baremului pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi, implicit, pentru Campionatul Mondial din această vară, de la Beijing.

„ Voi mai participa la o competiţie de verificare în Olanda, pe 1 martie, însă nu va fi un concurs foarte important, va conta doar pentru a mă edifica asupra nivelului de pregătire la care am ajuns. Prima competiţie importantă va fi pe 26 aprilie, la Dusseldorf, unde voi alerga la un maraton în care am ca obiectiv confirmarea baremului pentru JO din 2016 şi pentru Mondialele din vară, de la Beijing.”, a încheiat atletul craiovean.