CSM Craiova la ora bilanțului. Sorin Manda: „Am obţinut peste 100 de medalii naţionale şi deţinem cel mai bun sportiv din Dolj”

451

Anul 2014 a fost unul în care sportivii legitimaţi la clubul nostru au trudit enorm pe stadioane, iar răsplata lor s-a reflectat în numărul impetuos de medalii naţionale obţinute. Bilanţul CSM Craiova a depăşit pragul de 100 de medalii dobândite numai la Campionatele Naţionale, pentru toate cele nouă secţii care au avut performanţe în acest an, singura disciplină sportivă la care nu s-au obţinut rezultate fiind cea de echitaţie, unde „performanţa” a constat în reafilierea la federaţia naţională şi reluarea activităţii competiţionale.

Cea mai prolifică secţie a fost cea de atletism, care a strâns în total 56 de medalii, următoarea în clasament fiind secţia de şah cu 23 de medalii, iar pe locul trei s-a clasat secţia de box, cu 13 medalii acumulate. „Anul 2014 a fost un an foarte bun pentru CSM Craiova, un an în care din punctul meu de vedere ne-am atins obiectivele pe care ni le-am impus. În sensul că am obţinut peste 100 de medalii la campionatele naţionale, la toate secţiile la care avem activitatea. Dacă punem în calcul şi medaliile obţinute la Cupele României sau alte competiţii naţionale, totalul se îngraşă destul de mult, ca să glumim puţin.

Însă pe noi ne interesează doar medaliile care au contat la Campionatele Naţionale, acolo concurenţa este cea mai intensă şi cea mai edificatoare. Ca o performanţă mai diferită mă bucură foarte mult faptul că am reuşit reafilierea secţiei de hipism la federaţia naţională, inclusiv participarea la două competiţii cu sportivii şi caii noştri. Nivelul performanţelor a fost în creştere faţă de anul 2013, este un aspect care ne dovedeşte că facem treabă şi nu stagnăm.”, a comentat directorul CSM Craiova, Sorin Manda, rezultatele sportivilor în anul ce stă se încheie. O reuşită importantă pentru clubul nostru a fost în acest an clasarea lui Marian Oprea în fruntea sportivilor doljeni. „Struţul” a avut performanţe notabile pe plan internaţional, care nu au putut fi depăşite de niciun alt rezultat al sportivilor legitimaţi la cluburile din Bănie, aspect ce i-a adus titlul de cel mai bun sportiv al judeţului Dolj, decernat la mijlocul lunii decembrie în cadrul Galei Sportului Doljean, organizată de DJTS Dolj. „O altă performanţă pe care o consider foarte importantă este că anul acesta cel mai bun sportiv din Dolj a fost dat de către CSM Craiova. Mă refer la Marian Oprea, care a avut cele mai bune rezultate din rândul sportivilor legitimaţi la cluburile craiovene.”, a spus Sorin Manda.

Tot de la CSM Craiova a venit şi cea mai mare performanţă a tenisului de câmp craiovean juvenil din acest an. Ioana Roşca a realizat o premieră pentru acest sport în Bănie, aducând pentru prima dată la Craiova un trofeu „Roland Garros”. Reamintim că tânăra jucătoare s-a impus alături de Ioana Ducu în proba de dublu junioare a competiţiei de mare şlem organizate în capitala Franţei. „ Mai avem o super performanţă anul acesta şi la tenis de câmp, prin Ioana Roşca, care a adus pentru prima dată în Bănie un trofeu de la cea mai importantă competiţie de tenis la nivel mondial jucată pe suprafaţa de zgură. Câştigarea titlului de dublu junioare de la Roland Garros a însemnat o gură mare de oxigen pentru tenisul de câmp craiovean.”, a adăugat conducătorul CSM Craiova.

Despre activitatea depusă de un lider de club în actuala situaţie a sportului românesc, Sorin Manda a declarat că există două jumătăţi: cea plină a paharului – în care un director de club se regăseşte în postura de a întâlni numeroşi campioni; şi cea goală a paharului – legată strict de finanţările unul club sportiv. „Există o parte bună a activităţii de conducere, cea în care te mişti şi reuşeşti să stai printre campioni, iar în acelaşi timp există şi o parte rea a acestui post, care se traduce prin greutăţile financiare. Banii nu sunt pe măsură nevoilor şi dorinţelor noastre, un club sportiv are nevoie de o bază materială destul de solidă pentru ca liniştea sportivilor şi echilibrul performanţelor să nu se prăbuşească. Este greu, dar ne luptăm”, a afirmat Sorin Manda.

2015 se anunţă un an intens

Dacă anul acesta performanţele au venit într-un număr consistent, anul viitor se anunţă unul şi mai bogat. Directorul CSM Craiova crede că rezultatele se vor afla pe o linie ascendentă, mai ales că vor fi legitimaţi şi alţi sportivi de valoare, pe lângă lotul pe care clubul nostru îl are deja în componenţă. Acesta speră ca titlul de cel mai bun sportiv al judeţului Dolj să fie păstrat în vistierea clubului, anticipând o bătălie mai strânsă pentru această distincţie. „Anul acesta au venit destul de mulţi sportivi, ca atare şi performanţele au crescut. Majoritatea celor pe care i-am adus au luat medalii, iar Marian Oprea, atlet pe care am reuşit să îl legitimăm în iarna anului trecut, a fost cel mai bun sportiv din Dolj. Însă nu dorim să ne oprim aici. Anticipez că performanţele vor creşte în anul 2015, pentru că avem în plan să mai aducem sportivi de calitate la club. Sperăm ca anul viitor bătălia pentru cel mai bun sportiv din Dolj să fie mai acerbă decât anul acesta.

Marian Oprea cu siguranţă va fi unul dintre sportivii care se va lupta pentru acest premiu, dar cred că lupta lui va fi mai grea anul viitor, pentru că alături de el vor fi şi alţi sportivi foarte buni. Pot să dau un singur nume acum, mă refer la Ana-Maria Roşianu, care va avea posibiltatea să ia o medalie la europenele de tineret.”, a prefaţat directorul CSM Craiova noul an. Nu numai în privinţa performanţelor sportive anul 2015 va fi unul prosper. Conducerea clubului nostru are în plan o serie de competiţii naţionale pe care doreşte să le aducă la Craiova, plus o întrecere de nivel internaţional. „Vom continua cu aducerea unor competiţii naţionale la Craiova, pentru că oraşul are nevoie de promovare în materie sportivă. La atletism va fi campionatul naţional de cros seniori şi campionatul naţional de semimaraton. Vom avea finala campionatului naţional de judo juniori la Craiova, iar de asemenea la secţia de hipism ne dorim să aducem un concurs aici, pentru că avem condiţii propice. Cred că vom reuşi să organizăm mai multe faze naţionale decât am susţinut în anul 2014. Iar ca o noutate va fi şi o competiţie internaţională de judo, o balcaniadă de juniori. Sperăm să ne îndeplinim toate proiectele pe care le avem în plan.”, a încheiat Sorin Manda.

BILANŢ CSM CRAIOVA ANUL 2014
Total – 108 de medalii: 39 de aur, 30 de argint, 39 de bronz
Atletism(56 medalii) – 22 aur, 18 argint, 16 bronz
Şah(23 medalii) – 5 aur, 10 argint, 8 bronz
Box(13 medalii) – 4 aur, 1 argint, 8 bronz
Lupte(7 medalii) – 2 aur, 1 argint, 4 bronz
Judo(3 medalii) – 2 aur, 1 bronz
Tenis de Câmp – 2 aur
Scrimă – 1 aur, 1 bronz
Radio Amatorism – 1 aur
Ciclism – 1 bronz
Rezultate Internaţionale: 4 aur, 3 argint