CSM Craiova: Ioana Roșca a început anul 2015 cu 3 victorii

468

Tenisemena craioveană n-a avut mult timp de odihnă la începutul noului an, că a şi „fugit” în Antalya pentru a-şi reîncepe sezonul competiţional. Ioana Roşca participă în aceste zile la o competiţie cotată cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari, unde deja a bifat primele victorii. Jucătoarea din Bănie a trecut de runda inaugurală atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu, unde joacă alături de o altă româncă, Cristina Adamescu.

La întrecerea individuală, eleva lui Alex Banciu, purtând statutul de favorită numărul trei a turneului, a învins în primul tur o jucătoare de origine rusă, Valentina Kulikova, cu scorul de 7-5, 6-4, în timp ce în proba de dublu, Roşca s-a impus alături de Adamescu în faţa reprezentantelor ţării gazdă, Ayla Aksu şi Dilara Yurtukan, scor 5-7, 6-4(10-6).

Victoriile au fost îngreunate de vremea nefavorabilă, în principal de vântul puternic care a bătut pe timpul partidelor în Antalya. Deşi încurcată de acest impediment, Ioana a învins greutăţile aduse de vântul intens şi a obţinut primele succese din anul 2015.

„ Nu au fost meciuri uşoare, pentru că vântul şi-a făcut de cap. Este vânt puternic aici și înghețăm de frig. Este greu să joci în asemenea condiții. Mingea zboară în toate direcțiile și trebuie să te miști mai mult. Încerc să mă descurc cât mai bine şi să depăşesc orice dificultate.”, a declarat Ioana Roşca. Jucătoarea legitimată la CSM Craiova va juca astăzi atât la simplu, cât și la dublu. La simplu, Roşca o va înfrunta în optimile de finală pe Elke Tiel din Olanda. Cele două vor fi adversare și la dublu, în faza sferturilor de finală. Roșca va face pereche cu Adamescu, iar Tiel cu o sportivă din Spania, Anais Gomar Isart.