CSM Craiova: Echipele feminine de şah, medaliate la naţionale

372

premiere echipe sah feteNoi performanţe notabile au fost înregistrate de şahistele craiovene de la CSM Craiova, acum în cadrul Campionatului Naţional pe echipe pentru juniori şi copii, desfăşurat la Iaşi, în perioada 21-29 iulie.

Clubul din Bănie a înscris în întrecere trei echipe de fete, la categoriile 10 ani, 16 ani şi 18 ani, care au participat şi la categorii superioare de vârstă. Debutantă în competiţia junioarelor, echipa de 10 ani, compusă din Andreea Dorobanţu, Diana Angheluţă şi Diana Marcu, a avut o prestaţie bună pentru început, dar n-a reuşit să se claseze pe podium, ocupând locul şase la şah practic şi şah blitz şi locul şapte la şah rapid.

Distincţiile au venit pe “umerii” sportivelor mai experimentate, ce au făcut parte din echipele de 16 şi 18 ani. Echipa de 16 ani, compusă din Andreea Tobă, Raluca Angheluţă şi Miruna Davidescu, a concurat în două dintre probe la o categorie superioară, cea de 18 ani, şi a obţinut o medalie de bronz la şah rapid şi una de argint la şah blitz, în timp ce la şah practic, unde a participat la categoria ei, s-a clasat pe poziţia a şasea.

Performanţele craiovenilor au fost îmbogăţite de formaţia fetelor de 18 ani, formată din Georgiana Stanciu, Andreea Cîrlig şi Clara Ciocan, care a fost foarte aproape de a obţine titlul naţional la şah practic, unde în cele din urmă a ocupat locul secund, după ce la finalul întrecerii se afla la egalitate perfectă cu echipa de pe prima poziţie, dar ultimul criteriu de departajare, cel al mediei de vârstă, a defavorizat echipa craioveană.

La fel cum colegele de la 16 ani au “promovat” la categoria de 18 ani în probele de şah blitz şi şah rapid, şi fetele ce compun echipa de 18 ani au urcat în întrecere celor de 20 de ani, alăturându-se echipei şi Dariana Didiliuc, unde şi-au trecut în cont o medalie de bronz şi una de argint. Delegaţia craioveană a fost condusă la Iaşi de antrenorii Adrian Georgescu şi Iulian Marcu.

Nemulţumiţi de condiţiile organizatorice

Unul dintre antrenorii care au fost prezenţi la competiţia din zona moldavă, Adrian Georgescu, s-a arătat supărat pe condiţiile pe care organizatorii le-au pus la dispoziţie. Acesta a acuzat lipsa unei modalităţi de a reduce căldura excesivă din sala de joc şi din căminul unde au fost cazaţi participanţii.

“Condiţiile organizatorice au fost îngrozitoare, era foarte cald, peste 35 de grade în sala de joc, nu a existat aer condiţionat şi nimic care să mai reducă din căldură. În cămin a fost aceeaşi situaţie, nu se putea dormi din cauza căldurii foarte mari, iar astfel gazdele, care locuiau în oraş,  erau avantajate. A fost o competiţie infernală, dar până la urmă s-a terminat cu bine pentru noi.”, a declarat Adrian Georgescu, care despre performanţele elevelor sale a spus că au fost unele foarte bune.

“Chiar dacă a fost un concurs greu din pucntul de vedere al organizării, sportivii mei s-au descurcat foarte bine şi au reuşit să obţină medalii importante. Sunt mulţumit de bilanţul avut la finalul concursului, în care s-au remarcat în mod special Andreea Dorobanţu (10 ani), Raluca Angheluţă(16 ani), Georgiana Stanciu(18 ani) şi Andreea Cîrlig(18 ani).”, a adăugat antrenorul craiovean.