CSM Craiova: Cinci luptători participă la naționalele de seniori din Craiova

345

stinga mirunaFinalul lunii ianuarie aduce o activitate intensă pentru suflarea luptelor craiovene. Bănia va fi din nou gazda unei competiții naționale, de această data una de o anvergură și mai mare, fiind vorba despre Campionatul Național de Seniori la lupte, ce se va desfășura între 30 și 31 ianuarie în Sala Polivalentă din Craiova.

Clubul nostru s-a implicat de asemenea în organizarea competiției, alături de celelalte cluburi din oraș cu activitate de lupte, autoritățile locale, DJTS Dolj și Asociația Județeană de Lupte Dolj. Ca reprezentanți pe saltea, CSM Craiova se va regăsi în competiție prin participarea a cinci sportivi, patru la feminine și unul la masculin. Singurul băiat care va concura pentru clubul nostrum este Florin Boboc, ce va lua parte la întrecerea de 125 kg.

În întrecerea feminină, Miruna Stîngă (48 kg), Ana Maria Stoian (75 kg), Amalia Doană (48 kg) și Andreea Ciurezu (75 kg) vor lupta pentru un loc pe podium. Așteptările secției de lupte de la această competiție nu sunt foarte mari în privința medaliilor, antrenorul Petre Banciu sperând la una sau două distincții.

“Avem șanse mai mari de a obține o medalie prin Miruna Stîngă, de la ea am cele mai multe așteptări, dar și ceilalți sportivi sunt în stare să prindă un loc pe podium, au calitatea necesară. Nu avem obiective foarte mari, mai ales că participăm doar cu cinci sportivi, însă sperăm să fie o ediție bine organizată la Craiova și orașul nostru să atragă din ce în ce mai multe competiții la nivel național, chiar și international.”, a declarat Petre Banciu.