Craiova sub ape. Rețeaua pluvială nu este proiectată pentru cantități mari de apă

1305

Zeci de gospodării, străzi și case au fost inundate în Craiova în urma căderilor masive de ploaie din noaptea de luni spre marți. Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis luni seara o avertizare nowcasting pentru județele din Oltenia. Municipiul Craiova a fost inundat, în mai puțin de o jumătate de oră, din cauza cantității prea mari de precipitații.

„Canalizarea Craiovei nu a făcut față, azi, celor 40 de litri/mp, deși respectă normativele europene. Schimbările climatice ne obligă să luam noi măsuri, la nivelul întregii țări, pentru ca aceeași situație s-a petrecut în mai multe orașe. Deși toate echipajele CAO și ISU s-au aflat în teren, nu au reușit să facă față la ruperea de nori. La această ora mai sunt probleme sub pasajul din Bariera Vâlcii. Ne cerem scuze cetățenilor care au avut de suferit!”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Circulația pe strada Bariera Vâlcii a fost restricționată după ce nivelul apei depășea mai mult de un metru.

„În ciuda prezenței în teren a lucrătorilor de la CAO, conduși de directorul tehnic Dan Rosu, ruperea de nori a produs pagube însemnate. Cantitatea de apă care a căzut a fost aproape dublă față de cea proiectată pentru rețeaua pluvială”, a afirmat Dan Dașoveanu, viceprimarul Craiovei. 13423969_1255867574424176_710001922152629535_n