Craiova sărbătorește „Ziua Universală a iei tradiţionale”!

376

ieAnsamblul Folcloric „Maria Tănase” vă invită miercuri, 24 iunie 2015 să celebrăm cu mândrie „Ziua Universala a iei tradiţionale”.  Craiova se alătură astfel sutelor de oraşe din Romania si de peste hotare care promovează ia, bluza românească, pentru a deveni un brand de ţară recunoscut pe toată planeta. 

Manifestările organizate sub egida Primăriei Municipiului Craiova şi a Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 20121 vor cuprinde: o parada a iei, o sedinta foto pentru participanţii la paradă, un concurs cu premii şi un spectacol folcloric.

Programul manifestarilor:

  •  ora 18:00, Piaţa Mihai Viteazul. Doamne si domni, fete şi băieţi îmbracaţi în ie sau cămaşă tradiţională în cazul bărbaţilor sunt aşteptaţi pentru parada. Parada va începe la ora 18,15 si se va desfasura pe traseul Piaţa Mihai Viteazul, Palatul Telefoanelor, Centrul Vechi.
  •   Ora 18:45, Centrul Vechi – sedinta foto realizata de fotograful profesionist Bogdan Dănescu pentru participanţii îmbracaţi în ie. După sedinţa foto, vom incepe concursul la care se va premia cea mai autentică ie si cea mai fotogenică apariţie îmbracată, bineinţeles în ie.
  •   Tot de la ora 18: 45, Centrul Vechi – spectatorii vor putea participa şi la atelierul de coronițe, unde se vor realiza manual coronițe din sânziene.
  •   Ora 19:30, spectacol folcloric la care îşi vor da concursul soliştii: Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănăţeanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Aneta Şişu, Ciri Mayer, Liviu Dică împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

S-au alăturat evenimentului pentru a marca Ziua Universala a iei:
Ansamblul “Ion Serban” din Işalniţa.
Ansamblul Folcloric “Alunelul” al Caminului Cultural Pieleşti.
Ansamblul “Altiţa” al Caminului Cultural Maglavit.
Ansamblul “Leoveanca” din Comuna Leu.
Ansamblul Folcloric “Crăiţele” al Colegiului National Pedagogic “Stefan Velovan” Craiova .