Craiova primește premiul de excelență în sănătate

606

Echipa Primaria CraiovaLuni seara, la Ateneul Român, Asociația Municipiilor din România a acordat premii de excelență celor mai performante primării din țară, iar Primăria Municipiului Craiova a primit Premiul de Excelență în Sănătate.

Craiova este singurul oraș din România care a reușit după revoluție, cu bani din bugetul local, să ridice un spital nou. “Craiova a câștigat Premiul de Excelență în Sănătate, din partea Asociației Municipiilor din România, ca urmare a faptului că, în acest oraș, s-a construit cel mai mare spital din România, după 1989. Da, la Craiova nu s-a construit doar cel mai frumos stadion, ci și cel mai mare spital”, a declarat fostul edil al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, inițiatorul investiției, la câteva minute după premierea Primăriei Craiova cu titlul de Excelență în Sănătate.

“Pentru noi este o mare onoare să primim acest premiu. Acordarea acestui premiu nu ar fi fost posibilă fără viziunea fostului edil, dna. Lia Olguța Vasilescu, continuată de dl. Primar Mihail Genoiu, viziune care a dus la realizarea unui spital municipal nou în Craiova şi reabilitarea celorlalte unități medicale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Craiova. Faptul că am fost dați exemplu în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România pentru infrastructura din domeniul sanitar, arată că ne aflăm pe un drum bun, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure şi să ne motiveze să continuăm în aceeaşi notă”, a declarat viceprimarul Craiovei Adrian Cosman, pe scena de la Ateneul Român.

Dl. Primar Mihail Genoiu consideră că proiectele cu care Craiova s-a prezentat în cadrul Galei AMR au fost un succes și datorită muncii în echipă: “Felicitări Craiova, felicitări întregului personal al Primăriei! Este meritul tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor investiții”, a declarat Primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

În cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, organizată luni, 06 noiembrie, la Ateneul Român, au fost premiate 10 domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.