Craiova: Peste 266 tone de material antiderapant folosite până în prezent pentru combaterea poleiului

479

deszapezire (foto: craiovaforum.ro)Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire a Craiovei, reunite în Comandamentul înființat prin dispoziția primarului municipiului, Lia Olguța Vasilescu, și-au continuat intervenția în acest sfârșit de săptămână pe străzile Craiovei dar și pe aleile pietonale din oraș.  

Începând din dimineața de sâmbătă, 7 februarie, ora 7:00, până în dimineața de luni, 9 februarie, ora 7:00, au fost împrăștiate pe arterele și străzile secundare din Craiova peste 170 tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip), o tonă de clorură de calciu fiind folosită îndeosebi pentru a preveni formarea gheții pe trotuare.

În cursul acestei zile, alte 94,5 tone de material antiderapant în amestec și o tonă de clorură de calciu au fost utilizate pentru a împiedica formarea poleiului pe străzi și trotuare, cantitatea totală folosită în cele trei zile de intervenție ajungând la 266,5 tone. La acțiunea de deszăpezire au participat sâmbătă 43 de utilaje, în timp ce în cursul zilei de duminică  numărul acestora a fost redus la 14, pe fondul îmbunătățirii condițiilor meteorologice.

În cursul zilei de 9 februarie, 41 de utilaje au fost folosite la degajarea zăpezii de pe străzi dar și pentru a împrăștia material antiderapant. Două ATV-uri cu lamă, aflate în dotarea SC Salubritate Craiova SRL, au fost folosite în tot acest timp pentru a degaja zăpada de pe aleile pietonale dar și de pe esplanadele din oraș (Piața Mihai Viteazul, Piața William Shakespeare, esplanada din cartierul Craiovița Nouă).

Având în vedere prognozele meteorologice pentru următoarea perioadă, când în Craiova sunt anunțate temperaturi care pot ajunge în timpul nopții la -12 grade Celsius, SC Salubritate Craiova SRL este pregătită să intervină pentru combaterea poleiului, având în prezent în stoc 739 tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip) și 39 tone de clorură de calciu.