Craiova … de văzut, de trăit, de povestit. IMAGINEA CRAIOVEI 2021, LANSATĂ LA BRUXELLES

518

Dintr-un loc de poveste şi cu istorii la purtător. Poveşti şi istorii despre Mihai Viteazu, Constantin Brâncuşi, nea Mărin miliardar, despre haiduci, bancuri cu olteni, dar şi despre locuri minunate şi oameni talentaţi, veseli şi inimoşi din Craiova, un oraş … de văzut, de trăit, de povestit.

Acesta este sloganul cu care Craiova intră în competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Astăzi, la Bruxelles, acolo unde este sediul celor mai importante instituţii europene, vor fi lansate, în prezenţa oficialităţilor româneşti şi europene, identitatea vizuală a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 – www.craiovaculturala.ro.

Sub un slogan ce dezvăluie trăirile, talentul, istoria şi pofta de viaţă a oltenilor, Craiova porneşte în bătălia culturală europeană cu toate atuurile la purtător. Pentru că este Craiova … de văzut, de trăit, de povestit.

În noul site www.craiovaculturala.ro, conceput ca o platformă online, internauţii vor regăsi date despre proiectul Craiovei de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021, dar şi agenda evenimentelor culturale din Craiova şi regiunea  Oltenia, cu posibilitate ulterioară de a-şi achiziţiona bilete online la spectacolele instituţiilor partenere. Site-ul mai include o rubrică de monitorizare a fondurilor publice şi private strânse în conturile Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, cu sprijinul partenerilor.

Lansarea imaginii şi a conceptului de promovare a proiectului Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 are loc la Bruxelles, în prezenţa primarului Municipiului Craiova, doamna Lia Olguţa Vasilescu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, domnul Ion Prioteasa, a preşedintelui Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, domnul Antoniu Zamfir, a consilierilor locali, consilierilor judeţeni, a oamenilor de afaceri din Oltenia şi a ziariştilor.

Evenimentul de lansare a identităţii vizuale este inclus în strategia Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (ACCCE 2021) de câştigare a competiţiei.

ASOCIAŢIA CRAIOVA CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021

Asociaţia Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 (ACCCE 2021) s-a constituit în iulie 2013 şi a urmat toţi paşii necesari pentru ca municipiul Craiova să primească punctaj maxim la selecţia finală, ce va avea loc în 2016. Toate evenimentele sunt puse în practică în urma unei strategii stabilite după consultarea experţilor din domeniu şi în conformitate cu criteriile folosite în desemnarea oraşelor capitală culturală europeană. Strategia culturală a Craiovei include toate activităţile prevăzute pentru anii viitori, inclusiv strategia pentru perioada următoare anului pentru care este acordat titlul.

Într-un timp foarte scurt, ACCCE 2021 a fost organizatorul principal sau partener al unor evenimente care, prin diversitatea lor, au implicat atât artişti şi organizaţii / instituţii din regiunea Oltenia, cât şi din străinătate.

Proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 oferă ocazia Cetăţii Băniei, unul dintre cele mai mari oraşe din România, să prezinte lumii întregi comorile, istoria, personalităţile, ambiţiile şi pasiunile locuitorilor săi. Mai multe detalii găsiţi pe www.craiovaculturala.ro.