Cosmin Vasile, vicepreședinte CJ Dolj: Consiliul Județean Dolj va sprijini și în viitor investițiile capabile să genereze locuri de muncă

0
304

cj vasileVicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat astăzi, la Universitatea din Craiova, la conferința de presă în cadrul căreia au fost prezentate două evenimente marcante care se vor desfășura miercuri: lansarea primei ediții a Forumului Carierei (FoCar) și inaugurarea oficială a Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate (INCESA).
„Consiliul Județean Dolj este angrenat în parteneriatul care a făcut posibilă organizarea Forumului Carierei și suntem bucuroși și onorați să fim implicați în derularea acestui eveniment deosebit de important, care aduce la aceeași masă elevi, studenți, companii, instituții și autorități.
Forumul Carierei reprezintă o premieră – iar noi ne dorim ca aceasta să fie prima dintre numeroasele sale ediții – și o inițiativă extrem de utilă, cu atât mai mult cu cât locurile de muncă și o mai bună corelare între cerere și ofertă pe această piață continuă să reprezinte o necesitate notabilă a regiunii noastre.
Prin tot ceea ce a realizat, în limitele cadrului legal, Consiliul Județean Dolj a susținut în permanență și va sprijini și în viitor investițiile capabile să genereze locuri de muncă. Avem, în acest sens, exemplul Parcului Industrial Craiova, care a generat, de-a lungul existenței sale, aproximativ 1.600 de posturi, un demers pe care l-am continuat prin înființarea celei de-a doua platforme economice a CJ, High-Tech Industry Park Craiova.
În privința inaugurării INCESA, doresc să evidențiez faptul că Uniunea Europeană, în actualul exercițiu financiar, pune un accent deosebit pe structurile de inovare, cercetare și dezvoltare. Faptul că în orașul nostru există un astfel de centru reprezintă un succes remarcabil al Universității din Craiova, dar și un important avantaj în accesarea fondurilor europene prin proiecte elaborate de companii, instituții și autorități publice locale.
Vreau să adresez sincerele noastre felicitări pentru această reușită și să vă asigur că administrația doljeană rămâne alături de mediul universitar și va continua să susțină parteneriatele și proiectele desfășurate în beneficiul educației și în interesul tinerilor“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.