Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, prezent la recepția recepționarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal Țiu – Gogoșu, investiție în valoare de 4 milioane de lei

559
Împreună cu vicepreședintele Mihai Neațu am participat, marți după-amiază, la recepționarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu, investiție în valoare de 4 milioane de lei, realizată cu fonduri din bugetul propriu al instituției.
Consiliul Județean a preluat acest drum în administrare de la primăriile comunelor Cernătești și Gogoșu, în vederea modernizării, deoarece el face parte din circuitul pe care l-am gândit pentru vizitarea obiectivelor culturale și turistice din această zonă. Mă refer, în primul rând, la cele două cule, din Cernătești și Brabova, aflate în prezent în resaturare, prin două proiecte pentru care am obținut finanțare din fonduri europene.
În plus, tot în comuna Cernătești vom reabilita Conacul Săulescu, amenajând aici un centru transfrontalier dedicat tradițiilor populare, și vom crea Muzeul Satului Oltenesc, unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat în domeniul cultural.
De altfel, specialiștii noștri de la Direcția de Afaceri Europene au stabilit deja o colaborare cu parteneri din Vidin, pentru ca împreună să elaborăm proiectele pentru finanțare europeană și să accesăm Programul de Cooperare România – Bulgaria 2021 – 2027.
Cosmin Vasile 
președinte CJ Dolj