Cosmin Vasile despre prezența utilajelor SC EWT în fața CJ Dolj: O încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene

0
368

Patronul firmei care construieste platformele pentru containerele ingropate din Craiova si-a adus utilajele in fata Consiliului Judetean Dolj, spunand ca a intrat intr-o greva spontana, sustinand ca autoritatile judetene vor sa scoata firma vinovata pentru ca nu sunt finalizate toate lucrarile si ca este o problema si cu documentatia.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile a venit cu un raspuns la acuzatiile patronului SC European Waste Technology SRL, Marius Croitoru, spunand ca ”prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ reprezintă o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene”.

”Reprezentanții companiei profită de pe urma atenției pe care craiovenii o oferă procesului de realizare a platformelor containerelor îngropate și încearcă să ofere o imagine denaturată a relației dintre constructor și Consiliul Județean Dolj. Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice pentru lucrările care se desfășoară în acest moment în Craiova.
În realitate, cererea de majorare a valorii lucrărilor se află în instanță, ca urmare a unui demers pe care SC European Waste Technology l-a inițiat împotriva Consiliului Județean Dolj, iar litigiul comercial este în curs de soluționare.
Autoritatea publică nu poate modifica termenii contractului aflat în desfășurare, contract pe care compania constructoare și l-a asumat la momentul semnării, în lipsa unei decizii judecătorești.
Investiția se realizează din fonduri europene obținute în baza unor condiții stricte, de la care autoritatea publică nu se poate abate. Banii publici nu pot fi utilizați discreționar.
Totodată, subliniez faptul că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare și au acționat cu celeritate de fiecare dată când au existat solicitări din partea constructorului.
Acțiunea de astăzi este una împotriva legii și a intereselor publice, astfel că așteptăm ca instituțiile abilitate să ia măsuri în consecință”, a declarat presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.