Constantin Dascălu, afacerile cu statul sau cum face pe lupul moralist un fost comunist sadea

1035

Citeam zilele trecute o declarație a primarului Lia Olguța Vasilescu în care spunea că parlamentarul PNL (sic!) Constantin Dascălu se plângea că sunt alungați investitorii din Craiova, dar în realitate era vorba despre Hari Dascălu, care dorea o autorizație de construcție într-o zonă protejată de case.

«Înțeleg că deputatul Constantin Dascălu (PNL) a spus, într-o emisiune, că alung investitorii, fiindcă nu le dau autorizații de construcție. „Investitorul” la care se referă e propriul fiu, căruia i-am refuzat o autorizație de construire a unui bloc, pe Unirii, în zona protejată, de case. Nu mai merge ca în vremurile când se construia oricum, oriunde și, de cele mai multe ori, fără autorizație. Să mai pun întrebarea de unde are atâția bani de investiții, fiindcă sunt foarte multe chiar, fiul domnului Dascălu, care toată viața a fost bugetar, mai precis consilierul lui Radu Berceanu, la CNADNR? Sau deranjez prea tare „investitorul” și fuge din Craiova?», a scris primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe contul de Facebook.

A nu se înțelege că are cineva ceva cu oamenii de afaceri. Problema intervine în momentul în care și tatăl și fiul au funcții publice, unul parlamentar, altul consilier de ministru. Și e bine să ne amintim, din când în când, cine sunt lupii moraliști, că ei cred că timpul le spală pe toate.
Este evident că vicepreședintele de consiliul județean sau parlamentarul nu putea să gestioneze în mod direct afacerile, așa că l-a băgat la înaintare pe fiul său Hari Dascălu. A fost ușor, prietenia cu Radu Berceanu fiind una veche, și unde mai pui că Dascălu junior a fost coleg de școală cu unul dintre fiii fostului lider al PDL Dolj.

La un moment dat drumurile în afaceri ale juniorilor celor două familii s-au întâlnit în afaceri, apoi, când presa s-a sesizat s-au despărțit, dar au rămas interpușii.

Despre firma TECOND, pe la care a trecut și celebrul Ștefan Stoica, și afacerile cu statul numai de bine. De exemplu în 2010 făcea împăduriri la Ocolul Silvic Segarcea în valoare de aproximativ 1,8 milioane RON, pe vremea în care Daniel Drîgnei făcea parte din Consiliul de Administrație al Romsilva, și secretar executiv al PDL Dolj. O sumă nesemnificativă pe lângă altele. Firmele de casă ale PDL Dolj puseseră stăpânire pe primăriile din județ și pe instituțiile deconcentrate.

VH Electronic SRL – controlată tot de Hari Dascălu – a încheiat contracte cu diverse instituţii (vezi CS Craiova pe vremea când director era Dorin Mărgărit ) şi primării din judeţul Dolj.

Că dorește să dezvolte proiecte imobiliare, în Craiova, nu este un lucru rău. Să o facă, dar să justifice și de unde au banii și să nu aibă pretenția la o autorizație chiar în zona protejată de case.

Păi se poate așa ceva!!!? Tocmai din partea fiului politicianului Constantin Dascălu, fost secretar UTC la IRA Craiova, securist cu acte în regulă, care striga mai ieri că trebuie să se reformeze clasa politică, dar să înceapă PSD.

Sa nu mai vorbim de tupeul fantastic de a ieși public și a vorbi de ”investitorii alungați din Craiova”, care era de fapt fiul Hari Dascălu, dacă nu direct, prin interpuși, că doar ne-am obișnuit. Ei sunt cei care doresc să vină la putere pentru a salva România cu noul PNL.

Cum ar zice I.L. Caragiale: ”Bravos națiune! Halal să-ți fie! Să trăiască Republica! Vivat Principatele-Unite!”