Consiliului Naţional al PSD se reunește la data de 20 şi 21 martie

741

bpn psdBiroul Permanent Naţional al PSD a confirmat luni, 2 martie 2015, data reuniunii Consiliului Naţional, respectiv la 20 şi 21 martie, pe ordinea de zi fiind în principal noul program politic al partidului, modificarea statutului şi alegerea unui nou preşedinte al forului de conducere.

„Am confirmat data pentru Consiliul Naţional – 20 şi 21 martie, având ca principale teme în primul rând noul program politic al PSD cu care vom merge în 2016 în alegeri, un raport de activitate al meu şi al conducerii partidului, modificările propuse la statut şi alegerea noului preşedinte al CN. Candidaturile se vor depune până în data de 15 martie, în aşa fel încât la Biroul Permanent de luni, 16 martie, să validăm aceste candidaturi şi procedura de vot”, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, la finalul BPN.

Victor Ponta a susţinut că în noul Statut al PSD nu vor exista sancţiuni, pentru că acestea se aplică doar de către instanţe.

„Va exista o propunere pe care eu o voi susţine, dincolo de alte propuneri, care se referă la un tip de responsabilitate politică, şi anume la ce funcţie trebuie să renunţi fie în guvern, fie în conducerea Parlamentului, fie în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale. Dar sancţiuni – sancţiuni aplică doar instanţa. Noi nu instituim prezumţia de vinovăţie. Noi facem altceva: luăm nişte măsuri statutare prin care orice persoană, începând cu mine până la cel mai nou membru al partidului, în măsura în care este vizat în mod direct de către o cercetare legată de fapte de corupţie, că despre asta vorbim, nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii. O să vin exact la Consiliul Naţional cu forma pe care o propunem”, a precizat preşedintele PSD.