Consiliul Județean și Biblioteca „Aman” au inaugurat Centrul Trasfrontalier

401

cj centru 2Consiliul Județean Dolj și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” au inaugurat miercuri, 3 august 2016, Centrul Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj – Vratsa.

„Am participat la inaugurarea Centrului Transfrontalier de Informații și Comunicații Dolj – Vratsa, o structură care joacă un rol important în oferirea accesului la volume și documente vechi și rare din colecțiile Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“, prin scanarea acestor înscrisuri și punerea lor la dispoziție, spre consultare, în formă digitală.

Centrul a fost înființat în cadrul unui proiect european finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, un proiect prin care am reușit reabilitarea unei clădiri cu o arhitectură deosebită, în stil neoclasic, și am asigurat dotări de excepție. Merită întreaga apreciere echipa care a gestionat acest proiect, o echipă puternică și implicată.

Marcăm un nou succes al relației de colaborare pe care am dezvoltat-o, de-a lungul timpului, cu autorități și instituții din Bulgaria, alături de care am reușit să accesăm în comun proiecte a căror valoare totală depășește 23 de milioane de euro”, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.