Consiliul Județean Dolj a inaugurat Centrul Turistic pentru Agrement și Sport

405

centru sport (8)Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inaugurat miercuri, alături de vicepreședinții Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile, Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, investiție realizată de CJ în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova, în cadrul unui proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013. 

Cu acest prilej, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat faptul că demersul a condus la crearea unui complex modern, deschis publicului larg, care asigură condițiile pentru practicarea unei game diversificate de sporturi.

„Este o zi importantă pentru Consiliul Județean Dolj, pentru că astăzi inaugurăm un obiectiv deosebit, realizat printr-un proiect cu finanțare europeană. Centrul Turistic pentru Agrement și Sport este rezultatul unei investiții a cărei valoare totală se apropie de 4 milioane de euro, sumă care a fost asigurată, în proporții relativ egale, din fonduri nerambursabile și din bugetul CJ.

Am reușit, prin această inițiativă, să punem cu adevărat în valoare un teren al administrației județene și să înființăm o bază sportivă modernă, care cuprinde două terenuri pentru fotbal – unul cu gazon natural, celălalt cu suprafață sintetică -, două terenuri pentru tenis, o pistă de alergare cu groapă de nisip, un perete pentru cățărare, dar și clădiri în care au fost amenajate vestiare, săli pentru fitness, masaj, biliard, tenis de masă și conferințe. În plus, trebuie spus că terenurile sunt prevăzute cu instalații profesioniste de iluminat nocturn, iar pentru cel sintetic a fost obținută deja omologarea UEFA, un demers similar urmând să fie întreprins și pentru terenul acoperit cu iarbă.

Ducem astfel la bun sfârșit unul dintre proiectele ambițioase ale Consiliului Județean Dolj, în derularea căruia timpul pe care l-am avut la dispoziție a fost scurt. De asemenea, a trebuit să depășim și unele provocări de natură tehnică, pe care am reușit să le surmontăm și datorită concursului pe care și l-au oferit toți cei cu care am colaborat în realizarea investiției.

Noul centru va fi administrat de Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, însă este pus la dispoziția publicului larg, fiind deschis, începând de astăzi, tuturor craiovenilor și celor care ne vizitează orașul“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Alina Elena Tănăsescu a afirmat: „Ne bucurăm să putem spune, astăzi, că această investiție a Consiliului Județean Dolj, o investiție de 3,7 milioane de euro, este gata în totalitate. Craiovenii și cetățenii din Dolj trebuie să știe că pot beneficia de o bază sportivă modernă, cu două terenuri pentru fotbal, cu alte suprafețe pentru volei, tenis, handbal, cu pistă pentru atletism sau sală de fitness.

Le spunem tuturor iubitorilor de mișcare că pot veni aici, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport, să se pregătească la standarde cu adevărat europene. Le doresc mult succes celor care se ocupă de gestionarea activității de la această bază și le transmit felicitări celor care au reușit să ducă la bun sfârșit construirea complexului sportiv.“

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a apreciat că înființarea centrului din vecinătatea aeroportului îmbunătățește condițiile pentru obținerea unor rezultate deosebite pentru sportul craiovean.

„Ori de câte ori se inaugurează o astfel de bază sportivă, fie de către o autoritate locală, fie de către un investitor, este extrem de important. Apreciez că accesul fiecărui cetățean la sport este binevenit, pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Mai mult, vedem cu toții ce reprezintă astăzi «fenomenul Islanda», o țară care numără puțin peste 300.000 de locuitori, cu o populație care are acces la astfel de baze și care, în proporție de peste 80 la sută, practică un sport, iar astfel vin și rezultatele remarcabile.

Eu cred că publicul larg se va bucura de această bază, iar Clubul Sportiv Județean Știința «U» Craiova, ale cărui grupe de copii și juniori se antrenează aici pentru performanță, va reuși să pregătească nume mari pentru fotbalul din Bănie. Îmi doresc ca și pe viitor să fie realizate astfel de investiții“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

Prezentă la eveniment, Monica Botea, șefa organismului intermediar pentru POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a spus:  „Vreau să felicit consiliul județean și întreaga echipă care a stat în spatele reușitei acestui proiect. Este o investiție necesară, care s-a înscris în cadrul POR 2007-2013, domeniul major de intervenție 5.2, o investiție care răspunde unei necesități a regiunii noastre de dezvoltare, în sensul creării unei structuri de agrement pentru turismul de nișă.”

Valoarea totală a proiectului „Centru Turistic pentru Agrement și Sport“, finanțat în cadrul POR 2007-2013, se ridică la 3,7 milioane de euro, din care contribuția Consiliului Județean Dolj, reprezentând cofinanțare și cheltuieli neeligibile, a fost de 1,9 milioane de euro. Complexul este deschis publicului larg, la tarife care au fost aprobate, prin hotărâre a CJ, în luna ianuarie 2016.

BIROUL DE PRESĂ