CONFERINŢA NAŢIONALĂ „OLTENIA. INTERFERENȚE CULTURALE”, EDIȚIA A VIII-a, la Muzeul Olteniei Craiova!

0
609

AFIS (1)În perioada 09-11 mai 2018, Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj și în parteneriat cu Universitatea din Craiova- Facultatea de Științe Sociale, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale „Oltenia. Interferenţe culturale”.

Devenită deja tradiţională în capitala Băniei, Conferința „Oltenia. Interferenţe culturale” oferă prilejul întâlnirii a numeroşi şi distinşi oameni de ştiinţă din România și Bulgaria, reprezentând instituţii de prestigiu precum: Academia Română, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” (Bucureşti), Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” (Craiova), Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (Tulcea), Institutul de Artă și Arheologie (Cluj-Napoca), Cabinetul Numismatic al Bibliotecii Academiei Române, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Național al Banatului (Timişoara), Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (Constanța), Muzeul Național Brukenthal (Sibiu), Muzeul Regiunii Portilor de Fier (Drobeta-Turnu Severin), Direcția Județeană pentru Cultură Mehedinți, Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, Muzeul Județean Argeș, Universitatea din Craiova, Universitatea Valahia din Târgoviște şi Muzeul Naţional de Antropologie (Sofia, Bulgaria), etc.

În cadrul secţiunilor ştiinţifice ale Conferinţei se vor prezenta ultimele rezultate ale activităţii de cercetare în istorie, arheologie și numismatică.

Conferința „Oltenia. Interferenţe culturale” se va desfăşura pe parcursul a trei zile. Deschiderea oficială a lucrărilor va avea loc miercuri, 9 mai, ora 11.30, în Sala de Conferinţe a Muzeului Olteniei.

După deschiderea oficială a lucrărilor sunt programate comunicările pe secțiuni.

În cea de-a treia zi a Conferinţei, va fi organizată o excursie documentară la monumente istorice și situri arheologice. Lucrările se vor încheia cu dezbateri în plen şi concluziile finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.