Conferința Finală a PRACTICON – „Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’

371

practiconAzi, 26 noiembrie 2015, a avut loc Conferința Finală a proiectului PRACTICON – „Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’.

Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. În deschidere a vorbit inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu, managerul de proiect, iar apoi s-a făcut un bilanț al proiectului.

Inițiatorii proiectului spun că în urma acestuia rămân ”480 elevi mai bine pregătiți și informați pentru a se orienta în cariera profesională”.

”Le mulțumesc membrilor echipei! Au fost adevărați profesioniști. Îi felicit pe toți pentru realizările din acest proiect și în primul rând pentru modul în care au reușit să-i implice pe elevi, să-i motiveze și să le formeze competențe și abilități care le vor fi utile în carieră și nu numai. Îi felicit și le mulțumesc celor 480 de elevi care au fost implicați în peoiect pentru seriozitatea de care au dat dovadă pe parcursul derulării proiectului și le doresc succes în tot ceea ce vor face! Având în vedere succesul de care s-a bucurat proiectul, ISJ Dolj va implementa și alte proiecte finanțate din fonduri europene în perioada următoare”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu.

Elevii participanți au fost selectați de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic de Artă și Meserii Constantin Brâncuși, Colegiul Național Economic Gheorghe Chițu, Filiași – Liceul Tehnologic Dimitrie Filișanu.

”Am îndrăgit acest proiect, ca de altfel, cred eu, toți colegii mei! Când știm că avem activitate se creează așa… o stare bună în clasă. Am fost surprinși să vedem că doamna de practică lucrează cu doamna Alina, care face cu noi consiliere. Și agenții economici au fost foarte buni cu noi, mai altfel decât altădată la practică.

Una peste alta, este prima dată când văd că sunt mai mulți oameni adulți – profesori și de practică, și consilieri, și angajatori – care sunt interesați și ne sprijină să alegem cât mai corect putem noi acum o carieră.

Pe mine asta m-a pus serios pe gânduri și e prima dată când mă gândesc chiar pe bune ce meserie o să aleg. De fapt, am înțeles că destinul meu nu a fost scris la 14 ani, când am optat pe o fișă pentru acest liceu și pentru domeniul economic.

Am înțeles că am mai multe opțiuni și știu unde să mă interesez ca să aleg, sau ca la un moment dat, să schimb o anumită meserie, dacă văd că nu este ceea ce îmi doresc cu adevărat”, DRAGĂ IOANA CRISTINA, Liceul Tehnologic Dimitrie Filișanu – Filiași.

 conferinta finala_prezentare proiect_EIP_v3