Concursul „Protejăm natura. Colectăm selectiv‟ și-a desemnat câștigătorii

0
246

Poster general Scoli si licee -    martorGrădinița cu Program Prelungit „Elena Farago”, Grădinița cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” și Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova sunt cele trei unități de învățământ care au obținut cele mai mari punctaje la concursul desfășurat în cadrul proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, organizat de SC Salubritate Craiova SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA și Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova. Cei trei câștigători vor beneficia, în perioada următoare, de amenajarea unui spațiu verde în incintă.

„Interesul crescut manifestat de unitățile de învățământ înscrise în acest proiect ne obligă să gândim proiecte noi, pe care să le implementăm în școlile și grădinițele din Craiova din toamnă, odată cu începerea noului an școlar. Am descoperit, pe parcursul acestui proiect, dascăli cu adevărat interesați de protejarea mediului înconjurător, care insuflă dragostea pentru natură și copiilor pe care îi educă. Felicităm câștigătorii și ne dorim ca aceștia, și nu numai, să continue să depună eforturi în adoptarea, de către întreaga noastră comunitate, a unui comportament responsabil în gestionarea deșeurilor de ambalaje”, a declarat Mihai Butari, director general SC Salubritate Craiova SRL.

La startul competiției organizate de SC Salubritate Craiova s-au înscris 26 de unități de învățământ din municipiul Craiova care au organizat, pe parcursul lunii mai, activități didactice în baza materialelor educative puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje SA și Salubritate Craiova SRL dar și ateliere de reciclare creativă, evenimente de promovare a colectării selective (distribuire de fluturași, flash mob) și expoziții. Concomitent, pe perioada proiectului, școlile și grădinițele implicate în proiect s-au implicat activ în strângerea de deșeuri de ambalaje (hârtie-carton, plastic-metal și sticlă), cantitatea totală colectată de SC Salubritate Craiova SRL, de la unitățile de învățământ înscrise, pe perioada concursului, fiind de 6,6 tone.

Clasamentul celor mai bune 11 punctaje poate fi consultat pe www.salubritate-craiova.ro, secțiunea Proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.