Comuna Grecești are stemă reprezentativă

0
874

primaria grecestiConsiliul Local al Comunei Grecești Dolj și-a dat girul pentru ca localitatea să aibă o stemă încă din anul 2013. Demersurile pentru realizarea unei steme care să reprezinte Greceștiul în mod oficial au început în urmă cu peste patru ani când proiectul a ajuns pe masa Consiliului Local. De atunci au fost obținute toate avizele urmând ca în scurt timp cobza și spicul de grâu să intre oficial în analele comunei.

„Am considerat necesară realizarea unei steme  a comunei Grecești din simplul fapt că nu aveam o stemă care să ne reprezinte, comuna noastră este una cu tradiție în Dolj și merita să fie reprezentată în acest fel”, a precizat primarul Comunei Grecești, Marcel Corîci.

Primăria Grecești a contractat firma Romstema din Sibiu pentru realizarea stemei oficiale. „Cei de la Romstema ne-au făcut trei variante și noi am optat pentru una mai sugestivă.  Are forma de scut triunghiural cu margini rotunjite cu coroană murală cu un turn crenelat ceea ce semnifică faptul că localitatea are rang de comună. Spicele fac referire la zona agrară a localității iar numărul lor, șase, reprezintă numărul de sate care fac parte din comună. Pe stemă apare și o cobză, instrument vechi și rar folosit în zilele noastre dar emblemă a Tarafului din Grecești, taraf ce ne reprezintă”, a declarat viceprimarul George Iordache.  Reprezentanții administrației locale doresc realizarea unei steme din piatră sau bronz ce va fi amplasată în fața clădirii Primăriei Grecești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.