Astăzi, 23 martie a.c., amfiteatrul G-ral Ion Eugen Sandu de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a fost gazda unui alt eveniment cultural.
De această data, un alt coleg, comisarul Dan NOŢULESCU, să aleagă ca loc de lansare pentru primul său roman, sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Romanul „CERCUL VICIOS”, scris de Dan Noţulescu a fost premiat, în data de 26.11.2014, cu locul al II-lea la Salonul de carte juridică, poliţistă şi civică, ediţia XVIII-a din cadrul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.
Încă din titlu, „Cercul vicios”, autorul ne pregăteşte pentru acţiunea şi intriga ce avea să o descoperim în filele unui roman poliţist în care vom putea observa şi face diferenţa între ceea ce înseamnă munca şi importanţa poliţistului, în toate formele sale.
Din roman cititorul poate desprinde nu numai bune practici şi colaborare fructuoasă dezvoltată între poliţistul ajuns la faţa locului dar şi implicarea procurorului de caz, care în final, fac echipa pentru identificarea unui criminal cu sânge rece.
Romanul pune accent pe detalii, ceea ce face deliciul cititorilor şi amatorilor de romane poliţiste, fiind scoasă în evidenţă drama tânărului de 25 de ani, victima criminalului care a apelat la nimic altceva decât la arma unui las, şi anume la otravă.
Eroul principal, un poliţist în vârsta de 35 de ani, aflat la începutul carierei îşi doreşte sa iasă din anonimatul şi cotidianul muncii de zi cu zi, şi în final ajunge să facă sacrificii mult peste puterile unui simplu poliţist aflat într-un orăşel mic, de provincie.
Crima pe care reuşeşte sa o soluţioneze ajunge să atragă multe felicitări şi critici deopotrivă, întrucât în goana după criminal eroul nostru ajunge si în mari oraşe ale lumii: Paris, Munchen dar şi în Bulgaria, însă resursele financiare nu i-au permis acest lucru decât după ce şi-a vândut maşina.
Cititorii de romane poliţiste au tendinţa să „soluţioneze” cazul şi să claseze dosarul cu pricina, numai că aventura şi cercul vicios este unul mult mai complex în momentul în care se descoperă că victima este de fapt un mic geniu al zilelor noastre, fiind un specialist în domeniul ciberneticii.
Festivitatea a fost deschisă de alocuţiunea domnului comisar şef Dr. Constantin Nicolescu – şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj care a făcut o scurtă prezentare a romanului şi a autorului.
La această festivitate au participat, pe lângă autor, şi oameni de cultură ai judeţului nostru, precum scriitorii Mihai MARCU, Mihai FOTACHE sau Mihai FIRICĂ. Aceştia au luat cuvântul şi au ţinut să-l felicite pe colegul nostru pentru opera literară.
La finalul festivităţii domnul comisar şef de poliţie dr. Constantin NICOLESCU a înmânat colegului nostru o diplomă de excelenţă pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii poliţiei în judeţul Dolj felicitându-l totodată pentru pentru reuşita literară.