Comercializarea legumelor, fructelor, produselor alimentare și băuturilor alcoolice luată la control

0
334

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al M.A.D.R. au organizat o acțiune în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor, produselor alimentare și băuturilor alcoolice”.

 În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat aproape 20 de persoane fizice și juridice, iar în urma neregulilor constatate, au întocmit 2 dosare penale și au aplicat  5 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27 000 lei.

De asemenea,  polițiștii au confiscat și indisponibilizat mărfuri și bunuri în valoare de aproape  18 000 lei.

Exemplu:

În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți din Craiova a fost identificată cantitatea de 3800 litri vin, aprovizionată din Bulgaria, ce urma a fi comercializată către populație, pentru care au existat suspiciuni în legătură cu originalitatea acesteia. Din acest motiv, după primele verificări efectuate împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al MADR, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs putând o marca identică sau similară cu o marcă inregistrată.

Inspectorii MADR au ridicat de probe din fiecare eșantion de băutură, dispunându-se totodată indisponibilizarea întregii cantități de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.