Colegiul Militar din Craiova și-a primit elevii după o pauză de 18 ani

0
297

20160912_115917Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat luni, 12 septembrie 2016, la manifestările prilejuite de deschiderea anului de învăţământ 2016-2017 la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladmirescu” din Craiova.

Cu această ocazie a declarat:

„Iată că după o îndelungată perioadă de așteptare ne-am adunat cu toții, la început de an școlar, pentru a marca un eveniment care ne onorează şi care sunt convins că va rămâne scris în istoria Cetății Băniei – reînființarea, în conformitate cu Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. 53 din 21 aprilie 2016 – a Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”.

       Prestigioasa instituţie de învăţământ a reuşit în foarte scurt timp să atragă elevi din întreaga ţară care şi-au dorit să vină aici, în inima Olteniei, pentru a purta haina militară încă de pe băncile şcolii şi pentru a beneficia de o bună pregătire pentru o viitoare carieră în cadrul structurilor Armatei Române.

Aşadar, dragi elevi, din momentul în care aţi fost admişi la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” aţi devenit în mod oficial militari, iar eu doresc să vă felicit pentru curajul de care aţi dat dovadă atunci când aţi ales să vă îndreptaţi spre învăţământul militar, pentru că nu este doar o profesie frumoasă, ci este şi grea, cu foarte multe responsabilităţi şi sacrificii.

Sunt convins că prin efortul conjugat al dascălilor de excepţie şi al cadrelor militare, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” va da ţării oameni de seamă, care să ocupe funcţii de cea mai înaltă demnitate, la fel cum a făcut-o şi în trecut, vreme de aproape 9 decenii.

Dragi elevi, vă doresc succes la învăţătură şi vă doresc să aduceţi dascălilor şi părinţilor voştri numai bucurii şi satisfacţii în noul an şcolar!

În calitate de prefect al judeţului Dolj, doresc să vă asigur că veţi avea parte de întreg sprijinul din partea Instituţiei Prefectului, dar şi al meu personal, în aşa fel încât procesul educativ să se desfăşoare în condiţii optime”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.